18. juni 2019
08ros_kr_l_rlinge1
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærlinge stormer ud på de sjællandske byggepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærlinge stormer ud på de sjællandske byggepladser
Sjælland - 12. februar 2019 kl. 07:00
Af Anders Spanggaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser udviklingen fra januar til og med november 2018, går det rigtig godt med at få lærlinge fra bygge-anlægsbranchen i lære i branchens virksomheder. Tallene for Region Sjælland viser, at antallet af elever tilknyttet et praktikcenter er faldet fra 155 til 81 fra 2017 til 2018 - et fald på 47,7 pct. på et år. - eller næsten en halvering. Eleverne kommer i skolepraktik på et praktikcenter, når de ikke kan få en læreplads hos en håndværksmester.

I Dansk Byggeri glæder Mads P. Gede, regionskonsulent i Region Sjælland sig over tallene.

- Den positive udvikling skyldes flere ting. Det går godt i byggeriet, så der er brug for lærlinge indenfor tømrere, snedkere, murere, stuktører og malere. Men derudover er vi blevet meget mere håndholdte omkring den enkelte elev forstået på den måde, at nu taler vi ikke om et antal lærlinge, vi skal skaffe praktikpladser til. I stedet taler vi konkret om den enkelte lærling, så vi har Peter, Hans og Lise, der mangler en læreplads. Vi arbejder på den måde målrettet med at matche den enkelte elev med den enkelte virksomhed, forklarer Mads P. Gede.

Ifølge regionskonsulenten har det en god effekt, når man henvender sig til en virksomhed med et konkret ungt menneske, der mangler en praktikplads i stedet for at komme med en generel opfordring til virksomhederne om at ansætte nogle lærlinge.