15. december 2018
Ulrik Hesislev, formand for de praktiserende læger i Region Sjælland, efterlyser mere konkrete løsninger på lægevagtens problemer. Foto: Peter Andersen
Ulrik Hesislev, formand for de praktiserende læger i Region Sjælland, efterlyser mere konkrete løsninger på lægevagtens problemer. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lægevagten skranter stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lægevagten skranter stadig
Opdateret 17. maj 2018 kl. 11:03
Sjælland - 16. maj 2018 kl. 07:00
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Artiklen er rettet 17. maj.
For et halvt år siden kunne borgerne i Ringsted, Odsherred, Kalundborg, Vordingborg og Nakskov ånde lettet op, for debatten om at lukke lægevagten i de nævnte områder døde ud med et håndslag mellem Region Sjælland og de praktiserende læger.

Men reelt er intet løst, lyder det fra Ulrik Hesislev, formand for Praktiserende Lægers Organisation i Region Sjælland og til daglig praktiserende læge i Haslev Lægecenter.

Vagtplanen for andet halvår 2018 havde op imod 1000 ubesatte vagter, og alle praktiserende læger i regionen er blevet tvunget til at tage mindst seks lægevagter hvert halve år, ligesom det koster 4000 kroner, hvis en læge bliver syg eller af anden årsag ikke kan tage sin vagt.

En del af aftalen mellem regionerne og lægerne om, at også udbudsklinikkerne (der fx drives af Falck eller Nordic Medicare i områder med ledige lægepraksisser) skal begynde at bidrage til at bemande lægevagterne, har endnu ikke haft nogen virkning.

- Det er kun de nyoprettede udbudsklinikker, og dem er der seks af, der i kontrakten er forpligtet til at indgå i lægevagten fra 1. juli i år. De andre 10 er blevet spurgt, men de har takket nej. Så vi føler os slået tilbage til start, siger Ulrik Hesislev, som pointerer, at udbudsklinikkerne kun vil komme til at stå for cirka en procent af lægevagterne.

- Så det er ikke løsningen, der skal meget mere til. Vi har lavet flere små-justeringer, fx er det nu lægevagten fra Roskilde, som kører til Ringsted for at holde lægevagt-konsultationen åben, på den led sparer vi en læge. Men det er stadig læger fra Sjælland, der må køre til Nakskov for at dække lægevagten, siger Ulrik Hesislev.

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) har flere gange - senest i Dagens Medicin - slået fast, at alle lægevagt-konsultationer skal fortsætte for at sikre nære sundhedstilbud til borgere.

Rettelse: Vi har tidligere skrevet, der var tale om million-svindel. Beløbet var retteligt 100.000 kroner."

Rettelse:
Vi har tidligere skrevet i artiklen, at lægernes vagtplan for andet halvår 2018 havde 400-500 ubesatte vagter, og alle praktiserende læger i regionen er blevet tvunget til at tage mindst seks lægevagter om måneden. Ifølge PLO er der retteligt snarere tale om op imod 1000 ubesatte vagter. Til gengæld er alle praktiserende læger i regionen kun blevet tvunget til at tage mindst seks lægevagter pr. halve år.

Også oplysningen om, at udbudsklinikkerne vil komme til at stå for cirka halvanden procent af lægevagterne er blevet rettet til en procent.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.