9. august 2020
Læge og ph.d. Tobias Todsen vil undersøge, om ultralydsscanning gennem munden kan give hurtigere og mere præcis diagnostik af kræft i mandlerne. Foto: Region Sjælland
Læge og ph.d. Tobias Todsen vil undersøge, om ultralydsscanning gennem munden kan give hurtigere og mere præcis diagnostik af kræft i mandlerne. Foto: Region Sjælland
Foto: ASTRIDKBH
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læge vil finde flere små kræftknuder i mandlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læge vil finde flere små kræftknuder i mandlerne
Sjælland - 02. juli 2020 kl. 08:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Novo Nordisk Fonden har bevilget otte millioner kroner til et forskningsprojekt, der undersøger brug af ultralyd til at afsløre kræft i mandlerne. Det bruger man ellers MR-scanning til, men tumoren kan være så lille, at patienterne alligevel må få fjernet mandlerne og eventuelt også tungeroden for at stille diagnosen og starte behandling.

- Det er især blevet svært, efter flere får HPV-relateret kræft, for det giver mindre tumorer, som kan være svære at finde. Jeg vil undersøge, om man med ultralydsscanning direkte på mandlerne og tungeroden kan forbedre diagnostikken, siger læge og ph.d. Tobias Todsen, som fik idéen under sin introduktionsstilling på Øre-, Næse-, Hals- og Kæbekirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital Køge.

Han er ansat i Køge, men skal samle de fleste data på Rigshospitalet. Dog vil der også indgå patienter fra Sjællands Universitetshospital i det fem år lange forskningsforløb.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?