23. oktober 2021
Patienter som ældre, misbrugere og psykisk sårbare unge, der ofte falder ned mellem lægernes, kommunerne og regionernes "stole" kan få bedre hjælp, hvis regeirngen kommr igennem med sundhedsreform, vurderer praktiserende lægers formand i Region Sjælland. 

Modelfoto: Agnete Vistar.
gallery icon

Se billedserie

Patienter som ældre, misbrugere og psykisk sårbare unge, der ofte falder ned mellem lægernes, kommunerne og regionernes "stole" kan få bedre hjælp, hvis regeirngen kommr igennem med sundhedsreform, vurderer praktiserende lægers formand i Region Sjælland. Modelfoto: Agnete Vistar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læge-formand: Reform er et kæmpe løft til svage patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læge-formand: Reform er et kæmpe løft til svage patienter
Sjælland - 16. januar 2019 kl. 17:12
Af Tomas Revsbech

Svage patienter som ældre og medicinske patienter såvel som misbrugere og psykisk sårbare unge står til at få bedre hjælp og behandling i fremtiden.

arrow Læs også: Regering om sundhedsudspil: Der kommer ikke flere politikere

Sådan lyder den umiddelbare reaktion på regeringens udspil til en sundhedsreform fra formand for de praktiserende læger i Region Sjælland, Ulrik Hesislev, der til daglig har en privat praksis i Haslev i Faxe Kommune.

Han understreger, at han stadig har til gode at læse »alt det med småt« i udspillet. Men han konstaterer, at udspillet forsøger at imødegå de problemer, der er med, at mange patienter falder ned mellem stolene, når kommuner, praktiserende læger og region skal samarbejde.

- I de fællesudvalg vi har siddet i har problemet været, at der ikke har været økonomi til at løse problemerne. Det har betydet, at vi i stort omfang kun har kunnet snakke om problemerne, men ikke har kunnet igangsætte noget. Derfor er opgaven ikke blevet løst, og det er ikke i orden set med borgernes øjne, siger Ulrik Hesislev.

En anden ting, reformudspillet griber fat i, er at sikre større ensartethed i behandlingen af patienterne. Også et område, hvor det halter i dag, mener han:

- Når vi i dag samarbejder med kommunerne, er det som om de næsten sætter en ære i at oprette hver deres individuelle tilbud til borgerne. Det er rigtig positivt, at man i udspillet vil sikre noget mere ensartethed i behandlingen. Det kan også lette vi lægers samarbejde med kommunerne, når de nu skal sikre ensartede tilbud, siger Ulrik Hesislev.

Læge-formanden hilser det også velkomment, at regeringen vil udvide behandlingsgarantien på en måned til også at gælde behandling hos speciallæger velkommen.

I skrivende stund har Region Sjællands 21 psykiatere en ventetid på mellem 10 og 46 uger.

- Det er jo slet ikke i orden, at man skal vente så længe på hjælp, hvis man eksempelvis har en depression, som vi ikke kan behandle her i lægeklinikken, siger læge-formanden.

Tiltrængt løft
Regeringens ambition om at uddanne flere alment praktiserende læger og sygeplejersker er i sagens natur også noget, der glæder de praktiserende læger i Region Sjællands formand.

- Det er helt åbenlyst at vi ikke har hænder nok ude i almen praksis. Den bliver dog en stor udfodring, at vi skal have langt flere unge ud i praktik i lægehusene i en tid, hvor vi er historisk få praktiserende læger, siger han.

arrow Minister om sundhedskritik: Politikeres penge går til patienter
17. januar 2019 kl. 08:20 Opdateret: kl. 08:22
arrow Patientforeninger har spørgsmål efter sundhedsudspil
17. januar 2019 kl. 04:30 Opdateret: kl. 04:32
arrow Regeringens sundhedsreform deler vandene
16. januar 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 16:50
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?