24. juli 2019
Zealand - Sjællands Erhvervsakademi har fået færre ansøgninger via Kvote 2 i år, bortset fra på de tekniske uddannelser. Foto: Zealand.
Zealand - Sjællands Erhvervsakademi har fået færre ansøgninger via Kvote 2 i år, bortset fra på de tekniske uddannelser. Foto: Zealand.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvote 2: Tekniske uddannelser holder skindet på næsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvote 2: Tekniske uddannelser holder skindet på næsen
Sjælland - 16. marts 2019 kl. 07:59
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

30 procent flere ansøgere til uddannelsen som bygningskonstruktør. 13 procent flere til uddannelsen som jordbrugsteknolog.

arrow Læs også: Færre søger Kvote 2 - men nye uddannelser er stadig populære

Selv om Zealand - Sjællands erhvervsakademi, følger den generelle tendens på landsplan, hvor færre unge søger ind på en videregående uddannelse via Kvote 2, har de tekniske uddannelser tilsyneladende fået godt fat i de unge. I hvert fald har Zealands uddannelser til bygningskonstruktør i Næstved og jordbrugsteknolog i Slagelse fået flere ansøgninger i år via kvote 2, end sidste år.

Det glæder Zealands rektor, Ulla Skaarup, der også hæfter sig ved, at også søgningen til de små, men meget efterspurgte uddannelser til el- og VVS-installatør vokser.

- Vi vil selvfølgelig gerne altid have så mange ansøgere, som muligt, men når nu det samlede antal kvote 2-ansøgere er faldet i år, fokuserer vi på, at fortsat mange unge i Region Sjælland vil uddanne sig på en af vores 25 to-årige uddannelser. Det er uddannelser, der lægger sig tæt på praksis ude i de virksomheder, de unge får praktik og job i, siger Ulla Skaarup.

Også uddannelsen til Finansøkonom, der ligger i Næstved, men som har åbnet en underafdeling i Holbæk i år, går frem med ni procent.

Merkantile tilbage
Når det de foreløbige tal alligevel viser, at Zealand samlet set har fået 5 procent færre kvote 2-ansøgninger i år, skyldes det blandt andet, at søgningen til Zealands merkantile uddannelser går tilbage.

Ifølge kommunikationsleder Nicolai Fich er det blandt andet de normalt store uddannelser til markedsføringsøkonom i Roskilde og Nykøbing F. og til handelsøkonom i Næstved, der er ramt.

- Det er de to største merkantile uddannelser, som vi normalt har mange studerende på, sige Nicolai Fich.

Han vil dog vente med at fælde endelig dom over hvor reel tilbagegangen er, før kvote 1-ansøgningerne, hvor kun karaktergennemsnit fra en gymnasial ungdomsuddannelse, tæller, dumper ind senest 5.juli.

- Det bliver først for alvor spændende, når vi ser, hvad der sker til sommer. Der plejer vi som regel at få flere ansøgninger til de merkantile uddannelser såvel som flere ansøgere generelt, siger han.

arrow Uddannelse: Har altid drømt om at hjælpe andre mennesker
16. marts 2019 kl. 07:31 Opdateret: kl. 17:47
arrow Uddannelse: Lærke har fundet drømmeuddannelsen
15. marts 2019 kl. 18:40 Opdateret: kl. 20:28
arrow Så mange har søgt Absalons uddannelser
15. marts 2019 kl. 16:57 Opdateret: kl. 16:59