30. oktober 2020
Hjertestarteren her er faktisk offentlig tilgængelig, selv om den er placeret inde i selve filialen i Arbejdernes Landsbank i Roskilde. . Den kan nemlig nås af alle uden for bankens åbningstid, hvis man har et almindeligt bankkort. Foto: Thomas Olsen.
gallery icon

Se billedserie

Hjertestarteren her er faktisk offentlig tilgængelig, selv om den er placeret inde i selve filialen i Arbejdernes Landsbank i Roskilde. . Den kan nemlig nås af alle uden for bankens åbningstid, hvis man har et almindeligt bankkort. Foto: Thomas Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritik: Mange hjertestartere bag lås og slå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritik: Mange hjertestartere bag lås og slå
Sjælland - 17. oktober 2018 kl. 07:45
Af Tomas Revsbech

Hjertestartere kan redde liv, når borgere bliver ramt af hjertestop. Men kun, hvis hjertestarteren er til at få fat i, når ulykken er ude.

arrow Læs også: - Folk falder jo også om med hjertestop uden for åbningstiden

Kun 55 procent af de i alt 2649 hjertestartere, der er opsat rundt om i Region Sjælland, er tilgængelige døgnet rundt. Resten er der ikke offentlig adgang til efter fyraften eller uden for åbningstid. Det viser tal fra Trygfondens hjemmeside hjerterstarter.dk, skriver Sjællandske onsdag.

Det ærgrer Benny Jørgensen, direktør for Region Sjællands præhospitale beredskab.

- Det er altid godt, hvis der er hjertestartere i nærheden, når ulykken er ude. Det er det ultimative redskab til at få et hjerte til at slå igen. Derfor er det ærgerligt, når vi oplever, at der er hjertestartere, man ikke kan komme til, fordi den er låst inde eller på anden måde utilgængelig, siger Benny Jørgensen til avisen.

Han opfordrer til, at flere flytter hjertestarteren ud i det offentlige rum.

Ifølge ham er der typisk to årsager til, at man ikke ønsker at sætte hjertestarteren ud i det fri.

Den ene årsag er, at virksomheder og foreninger har købt den dyre hjertestarter med henblik på at kunne redde ansatte og kunder eller foreningens medlemmer. Den anden er frygt for, at den dyre hjertestarter skal blive udsat for hærværk.

- Jeg kan godt forstå overvejelserne, når man nu har brugt 10-15.000 kroner på en hjertestarter. Men når man nu har brugt så mange penge på at købe den, giver det også god mening, at den faktisk er til rådighed, når ulykken rammer. Som den eneste region i landet tilbyder og garanterer Region Sjælland, at vi reetablerer hjertestarteren, hvis vi skulle ende med at bruge den, siger Benny Jørgensen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?