10. juli 2020
Selvom der er kommet ti nye krisecentre for kvinder over de seneste år, oplever de stadig et massivt pres - det skyldes blandt andet at flere kvinder ikke vil finde sig i vold fra deres partner.
Selvom der er kommet ti nye krisecentre for kvinder over de seneste år, oplever de stadig et massivt pres - det skyldes blandt andet at flere kvinder ikke vil finde sig i vold fra deres partner.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krisecentre: Politikerne har sovet i timen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krisecentre: Politikerne har sovet i timen
Opdateret 25. november 2019 kl. 11:39
Sjælland - 25. november 2019 kl. 10:15
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere kvinder vil ikke finde sig i vold fra deres partner. Selv om der er kommet 10 nye kvindekrisecentre på landsplan, er de presset på de 58 krisecentre massivt. Formand for Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, LOKK, Niels Christian Barkholt mener, at politikerne har sovet i timen.

arrow Læs også: Når kvinder får bank står politiet mere klar

- Området er blevet svigtet, vi talte allerede om forebyggelse for 15-20 år siden. Partnervold koster samfundsøkonomisk alene for kvinder 517 millioner kroner om året, partnervold medfører livslange følgevirkninger og traumatiserer også børnene, siger Niels Christian Barkholt.

LOKK mener, området har brug for 50-100 millioner for at vende den negative udvikling og argumenterer bl.a. for ambulant rådgivning på alle krisecentre.

FAKTA
  • I løbet af de seneste fem år er antallet af kvinder, der anmelder, at de er ofre for vold og trusler, steget med 80 procent på landsplan og 90 procent i Region Sjælland. I rene tal var 11.290 kvinder udsat for vold eller trusler i 2018, heraf 1873 i Region Sjælland.
  • I Region Sjælland er det især antallet af anmeldelser for trusler, der stiger. 411 kvinder i regionen anmeldte sidste år, at de havde været udsat for trusler på livet mod 194 for fem år siden, altså en stigning på knap 112 procent. 720 kvinder i Region Sjælland anmeldte sidste år, at de var udsat for simpel vold mod 480 i 2014; en stigning på 50 procent.
  • Kilde: Danmarks Statistik

- Der er forsøg med forebyggende rådgivning af kvinder i voldelige relationer på Ringsted Krisecenter, hos Danner og i Randers (tre-årige projekter, red), Hvis vi kunne gøre det landsdækkende, vil vi have langt bedre mulighed for at hindre, at mange forhold ender i akut og livstruende vold. Man kan bryde voldsspiralen. Mit bedste bud er, at man ville kunne halvere volden i løbet af fem-ti år, siger Niels Christian Barkholt.

Der er blandt andet kvindekrisecentre i Ringsted, Holbæk, Næstved, Kalundborg, Frederiksværk, Frederikssund, Haslev, Roskilde, Borup, Hillerød, Helsingør, Taastrup, Stenløse og i Præstø.

arrow Heidi levede med vold: Det må ikke blive et tabu
25. november 2019 kl. 15:59 Opdateret: kl. 11:36
arrow Vejen væk fra volden kører i sneglefart
25. november 2019 kl. 15:06 Opdateret: kl. 15:08
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?