25. marts 2019
Peter Skaarup (DF) er svært tilfreds med udsigten til at Lindholm kun kan forlades med færgen til Kalvehave. Foto: Jens Wollesen
Peter Skaarup (DF) er svært tilfreds med udsigten til at Lindholm kun kan forlades med færgen til Kalvehave. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kriminelle flygtninge skal anbringes på øde ø ved Møn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kriminelle flygtninge skal anbringes på øde ø ved Møn
Opdateret 30. november 2018 kl. 16:18
Sjælland - 30. november 2018 kl. 16:16
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringen og Dansk Folkeparti har finanslovsaftalen har endelig fundet den øde ø, som især Dansk Folkeparti længe har ønsket til afviste flygtninge.

arrow Læs også: Borgmester: Flygtninge-ø er en hadegave

Øen er Lindholm i Stege Bugt, hvor DTU's veterinærinstitut snart ikke længere skal drive forskning i alvorlige virusinfektioner hos grise og kvæg her i lang afstand fra danske dyrebesætninger.

- Vi skal isolere kriminelle flygtninge og afviste asylansøgere på Lindholm, sagde Peter Skaarup (DF) under pressemødet foran Finansministeriets dør.

DF's gruppeformand og formand for retsudvalget oplyste, at partiet og regeringen ønsker at etablere udrejsecenter på øen, når Statens Seruminstitut og Københavns Universitet (den tidligere Landbohøjskolen på Frederiksberg) i 2020 overtager opgaverne på Lindholm og flytter aktiviteten til København. Det vil betyde, at Udrejsecentret på Kærshovedgaard ved Ikast lukker.

Peter Skaarup hilser det velkomment, at Lindholm kun er forbundet med en færge nogle gange om dagen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.