4. juli 2020
Brystkræftskandalen fra Ringsted sygehus handlede oprindelig om forsømmelser i undersøgelserne af en bestemt gruppe kvinder med mistanke om brystkræft i perioden 2013-2017. Men nu er i alt tre sager fra sommeren 2019 dukket op. Foto: Thomas Olsen.
Brystkræftskandalen fra Ringsted sygehus handlede oprindelig om forsømmelser i undersøgelserne af en bestemt gruppe kvinder med mistanke om brystkræft i perioden 2013-2017. Men nu er i alt tre sager fra sommeren 2019 dukket op. Foto: Thomas Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræftskandale: Kræftramte kvinder afvist til akut brystkræft-tjek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræftskandale: Kræftramte kvinder afvist til akut brystkræft-tjek
Opdateret 21. oktober 2019 kl. 11:20
Sjælland - 21. oktober 2019 kl. 10:13
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To kvinder, begge på 47 år, fra henholdsvis Sorø og Nykøbing F. står nu frem med kritik af Ringsted Sygehus i sagen om mangelfulde brystkræft-undersøgelser.

arrow Læs også: Rapport: Flere kvinder fik forkert brystkræftundersøgelse

Det sker efter sygehuset i sommer afviste at undersøge dem, trods henvisninger fra deres egne læger til akutte undersøgelser og kræftpakkeforløb. Det skriver Jyllands-Posten (kræver abonnement).

Begge har netop klaget til Styrelsen for Patientsikkerhed over deres forløb, hvor de begge måtte ud i ugers og flere måneders tovtrækkerier med sygehuset, inden de til sidst blev undersøgt.

Begge havde brystkræft. Den ene er i dag rask, den anden er i kemobehandling og skal efterfølgende have det ene bryst fjernet.

I en mail til Jyllands-Postens beklager Region Sjælland »dybt, at patienter har oplevet fejl og forsinkelser i deres forløb«.

Regionen oplyser, at man har haft en samtale med den ene kvinde, hvor man har erkendt, at man har begået fejl, Den anden inviteres nu også til samtale.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og hans forgænger Ellen Trane Nørby (V) vil begge have Sundhedsstyrelsen ind i sagen for at se på, hvordan man kan forbedre visitationer og henvisninger mellem praktiserende læger og sygehusene.

- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, hvis kvinder oplever at være kastebold i sundhedsvæsnet. Det kan der ikke være to meninger om, skriver Magnus Heunicke i en mail til Jyllands-Posten.

Som omtalt i nærværende avis for nylig er en læge på Ringsted Sygehus i skrivende stund sat under skærpet tilsyn af Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen har også bebudet, at man kommer på tilsynsbesøg på Ringsted Sygehus i november.

Oprindelig handlede brystkræft-skandalen på Ringsted Sygehus om forsømmelser i årene 2013 til 2017.

Men de nu alt tre kvinder, som er stået frem i Jyllands-posten efter at have klaget over deres forløb i sommeren 2019 viser, at der - i hvert fald indtil for nylig - stadig har været problemer på sygehuset.

arrow Brystkræft-skandale: Sygehus får påbud ophævet
05. november 2019 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:01
arrow Kræft-skandale: Svigt af kvinder skyldes kommunikations-fejl
24. oktober 2019 kl. 09:15 Opdateret: kl. 09:00
arrow Kræft-skandale: Bekymrede politikere frygter nye sager
23. oktober 2019 kl. 00:29 Opdateret: kl. 19:18
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?