21. september 2021
Der er ikke så meget tilbage af den lille bygning på Fantasiens ø - men det giver måske bare fantasien et yderligere skub...? Foto: Martin Hoffmann Kønig
Der er ikke så meget tilbage af den lille bygning på Fantasiens ø - men det giver måske bare fantasien et yderligere skub...? Foto: Martin Hoffmann Kønig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kongen satte fantasien fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kongen satte fantasien fri
Sjælland - 03. august 2021 kl. 06:38
Af Martin Hoffmann Kønig

Væggene i palæets store hal var beklædt med flaskeskår og østersskaller. Lysekroner af underligt snoede egegrene hang fra loftet. Lamper i naturmateriale lyste fra væggene. Et sted skabt til ro, flugt og fantasi, men også til at invitere et statsoverhoved eller to på en anderledes intim lystfiskeroplevelse med kongen, dengang han hed Frederik den Syvende, og slet ikke gad leve efter alle de forventninger, man havde til hvordan en konge bør opføre sig.

Tæt på den moderne by i form af Hillerød kan man tage til det mystiske, farverige og på sin egen stille facon helt unikke stykke skovområde ved Brededam i Præstevangen.

Fred og ro fra hoflivet

Fantasiens ø kaldes stedet. Et sted, hvor Kong Frederik den Syvende i 1859 lod opføre to særprægede bygninger, og her han søgte til, når han besøgte det imposante Frederiksborg Slot og trængte til lidt fred og ro for det opstyltede hofliv.

Sommer
I løbet af sommeren vil vi fortælle om nogle af de mere ukendte attraktioner rundt om på Sjælland, som man kan besøge i ferien. Vi kommer hele Sjælland rundt og kan forhåbentlig give dig noget inspiration. Alle artiklerne om de skjulte perler kan læses på sn.dk.

Her tog han ud med sin elskede Grevinde Danner, fiskede eller tog sine gæster, også gerne de fineste af slagsen, med på en fisketur, en pibe tobak, en kop te og en diskussion af verdenssituationen.

Bygningerne blev opført på det, der egentlig var en halvø, men ved at få gravet en kanal på halvøens smalleste sted skabte kongen sin helt egen ø, og selvom annekshuset blev revet ned i 1905, og palæet af sikkerhedshensyn blev fjernet i 1959, så er der stadig en murstensgavl tilbage som minde om den folkekære konges private frikvarter. Stedet er et af de mange områder, hvor danmarkshistorien kan ses, føles, opleves og mærkes ganske gratis i naturen.

Synes du, at kommunen er der for dig?