22. juni 2021
Sjællands Universitetshospital Køge byder inden for søndag den 1. september, hvor alle er velkomne til se en udstilling om fremtidens hospital.
Sjællands Universitetshospital Køge byder inden for søndag den 1. september, hvor alle er velkomne til se en udstilling om fremtidens hospital.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom og se supersygehus tage form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom og se supersygehus tage form
Opdateret 26. august 2019 kl. 12:44
Sjælland - 22. august 2019 kl. 11:04
Af Tine Fasmer

Når Sjællands Universitetshospital Køge er fuldt udbygget ved udgangen af 2024, bliver det supersygehus for alle Region Sjællands borgere. Det betyder, at patienterne skal til Køge, når de bliver ramt af kræft, hjertesygdomme og andre lidelser, der kræver højtspecialiseret behandling.

Så det bliver et sted, de fleste af os med bopæl i regionen - enten som patienter eller pårørende - kommer til at forholde os til på et tidspunkt i livet.

Søndag den 1. september kan vi få en chance for at se byggeriet tage form og høre, hvordan fremtidens hospital skal indrettes med fx robotter, der skal transportere varer og udstyr rundt på hospitalet.

Sjællands Universitetshospital Køge holder åbent hospital fra klokken 10-13.

- Vi glæder os til at vise vores helt nye modeller af sengestue, operationsstue, undersøgelsesrum og logistikrum frem. Det er en sjælden mulighed for at få indblik i, hvordan rummene i det nye hospital kommer til at se ud, udtaler projektdirektør Helle Gaub i en pressemeddelelse.

Modellerne af de nye rum er bygget i naturlig størrelse, så man kan bogstavelig talt spadsere lige ind i fremtidens hospital. Modellerne er bygget af hospitalets totalentreprenør og skal bruges til at sikre kvaliteten i det færdige byggeri.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?