22. oktober 2019
Her er de to områder, Hofor ønsker at undersøge mulighederne for at opføre to havvindmølleparker. Illustration: Energistyrelsen.
Her er de to områder, Hofor ønsker at undersøge mulighederne for at opføre to havvindmølleparker. Illustration: Energistyrelsen.
Foto: Tomas Revsbech
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Bugt i spil til nye havvindmølleparker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Bugt i spil til nye havvindmølleparker
Sjælland - 07. marts 2019 kl. 08:57
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To nye store vindmølleparker med op imod 100 møller i alt kan være på vej i Øresund og i Køge Bugt.

Hovedstadens Forsyningsselskab Hofor ønsker nemlig at undersøge mulighederne for at opføre to parker og har netop fået Energistyrelsens tilladelse til at lave forundersøgelser i de to områder.

Energistyrelsen understreger, at tilladelsen ikke giver lov til at opføre to parker. Kun til at undersøge mulighederne:

»Et vigtigt formål med forundersøgelserne er at indsamle data og analyser til brug for en vurdering af havvindmølleparkens potentielle påvirkning på miljø, natur, flytrafik med videre« , oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Projektet Nordre Flint øst for Saltholm kan komme til at indeholde 16 til 40 havvindmøller, mens projektet i Køge Bugt i området omkring Aflandshage omfatter mellem 25 og 63 møller.

Resultaterne af forundersøgelserne vil blive samlet i en miljøkonsekvensrapport, som Hofor skal indlevere til Energistyrelsen inden udgangen af 2020.

Hofor ejer i dag 37 havvindmøller på land, herunder 22 på Lolland, samt tre parker i Øresund, herunder på Middelgrunden.

Målet er at opstille møller for 460 MW, heraf skal de 260 MW være havvindmøller. De skal være med til at sikre, at København bliver CO2-neutral i 2025.

Forsyningsselskabet er ejet af København og syv andre hovedstadskommuner, deriblandt Vallensbæk.