13. august 2020
Arktisordfører Marcus Knuth (K) er 44 år og bl.a. tidligere seniorrådgiver for Udenrigsministeriets indsats i Syrien samt tidligere udsendt som kaptajn i hæren i Afghanistan.
Arktisordfører Marcus Knuth (K) er 44 år og bl.a. tidligere seniorrådgiver for Udenrigsministeriets indsats i Syrien samt tidligere udsendt som kaptajn i hæren i Afghanistan.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knuth skifter valgkreds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knuth skifter valgkreds
Sjælland - 30. juni 2020 kl. 09:03
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folketingsmedlem Marcus Knuth, der 29. november 2019 skiftede fra Venstre til Konservative, står til at få en ny valgkreds.

Det Konservative Folkepartis vælgerforening i Aarhus har tilbudt ham valgkredsen Aarhus Syd.

Knuth bor i København, hvor han også er medlem af Borgerrepræsentationen. Men han har tilknytning til Lolland, hvor han har flexbolig og hans bror driver Knuthenborg Gods og Knuthenborg Safaripark.

Knuth blev valgt i Folketinget for Venstre første gang i 2015 (7.351 personlige stemmer) og genvalgt i 2019 (9.523 personlige stemmer) begge gange i Sjællands Storkreds - i 2015 med udgangspunkt i Vordingborgkredsen og i 2019 i Guldborgsundkredsen.

Knuths skifte skal endeligt godkendes på en kommende generalforsamling i vælgerforeningen.

Hans afsked med SJællands Storkreds giver lidt mindre intern konkurrence til storkredsens to øvrige konservative folketingsmedlemmer: Brigitte Klintskov Jerkel, der er valgt i Greve- og Slagelsekredsene, og Naser Khader, valgt i Ringsted-Sorø- og Roskildekredsene.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?