29. maj 2020
Steffen Slott Jørgensen fra Borup er ifølge eget udsagn vokset op blandt køer og traktorer i en landmandsfamilie, men har siden, han var helt lille, interesseret sig for at save og arbejde med træ. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Steffen Slott Jørgensen fra Borup er ifølge eget udsagn vokset op blandt køer og traktorer i en landmandsfamilie, men har siden, han var helt lille, interesseret sig for at save og arbejde med træ. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til VM i skills: Steffen har trænet 10 uger i et bur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til VM i skills: Steffen har trænet 10 uger i et bur
Sjælland - 15. august 2019 kl. 14:03
Af Tomas Revsbech Der bliver arbejdet koncentreret med stemmejern og fræser i det lille bur af et værksted i hjørnet af det store værkstedslokale.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sveden hagler af Steffen Slott Jørgensen, der hele dagen har bakset med at få alle detaljer og udsmykninger på plads på det, der om få timer skal være en talerstol.

arrow Læs også: Næstved fik to Skillsvindere

Det er ikke den første talerstol, den 20-årige bygnings- snedker-elev laver. Faktisk har han ikke lavet andet end talerstole, trapper, vinduer og døre de sidste 10 uger, mens alle hans jævnaldrende er rejst på sommerferie eller har daset ved stranden.

- Det har været modbydeligt varmt indimellem. Men heldigvis er der nogle fantastiske søer i nærheden, som engang har været grusgrave, som jeg har badet i, når jeg har haft fri, fortæller han.

Årsagen til, at Steffen Slott Jørgensen i år har droppet sommerferien og knoklet på Roskilde Tekniske Skole, hedder Skills.

I morgen rejser bygningssnedkeren til Kazan i Rusland sammen med 13 andre danske håndværkertalenter til håndværkermesterskaberne, VM i Skills.

Vejen dertil er gået gennem de danske mesterskaber, som Steffen Slott Jørgensen kom med til på et afbud og siden vandt i Næs- tved i april. Siden da har han stort set ikke lavet andet end at træne i det lille bur, hans træner har bygget for at vænne Steffen til at arbejde på begrænset plads og samtidig blive begloet, når han arbejder.

- Det er enormt fedt at få lov til at dygtiggøre sig i sit fag på den her måde. Der er mange, der rynker på næsen af håndværksfag og tror, at det kun er for dem, der er for dumme til gymnasiet. Og så er det fedt, at man på den her måde kan vise, at det ikke passer, fortæller Steffen Slott Jørgensen.

Bygningssnedkeren, der bor i Borup og har læreplads hos byggevirksomheden Hoffmann i Næstved, tager i øvrigt sin uddannelse via den særlige EUX-model, der kombinerer en gymnasial uddannelse med en håndværksuddannelse. Når Steffen er færdig, står han både med studenterhue på hovedet og et svendebrev.

Er 10 uger bagud
Steffen og hans faglærer og træner Peter Johnny Hansens ambitioner for det kommende VM har egentlig været beskedne.

Mens udenlandske konkurrenter i manges tilfælde har trænet siden deres nationale mesterskaber i slutningen af 2018, blev de danske mesterskaber først holdt i april i år. Og det endda flere måneder senere end normalt, fortæller Peter Johnny Hansen.

- DM bliver normalt afholdt i januar, men i år blev det først afholdt i april. Så man kan sige, at han har trænet 10 uger for lidt i forhold til at stå optimalt i forhold til VM i Kazan, siger Peter Johnny Hansen med et grin.

Træner og elev har længe håbet på, at Steffen Slott Jørgensen kunne komme i top 10.

Men det er lykkedes Peter Johnny Hansen at få noget værktøj importeret hjem fra Storbritannien, der har gjort en positiv forskel. Og så er de mange timers træning begyndt at slå igennem, og udviklingen er gået stejlt i den rigtige retning:

- Steffens håndelag begynder at sidde, hvor det skal. Han lykkes med det, han vil, stort set hver gang. Så den sidste uge især har faktisk været vanvittig positiv, siger Peter Johnny Hansen.

Målsætningen hedder stadig top 10 for Steffen Slott Jørgensen. Men selv håber han på, at de seneste dages positive udvikling kan sende ham helt op i top fem i konkurrencen.

- I stedet for, at mine opgaver kun lykkes hver anden gang, lykkes de nu næsten hver eneste gang. Jeg har et bedre flow, og jeg skal ikke spørge så meget om hjælp længere eller tænke over tingene som for nogle dage siden, siger Steffen Slott Jørgensen.

Uanset hvordan det ender i Kazan for bygningssnedkeren, så har konkurrencerne allerede gjort en stor positiv forskel i Steffen Slott Jørgensens udvikling:

- Det har styrket mig og givet mig selvtillid at deltage. En ting er at kunne sige, at man er danmarksmester. Men det har også båret andre positive ting med sig. Det har styrket mig i at tænke selvstændigt og i nye baner, når man står med en udfordring, siger han.

arrow Klar til Skills: Andreas satser på at nå helt til tops
11. januar 2020 kl. 12:15 Opdateret: kl. 11:32
arrow Rigmor er klar til kamp ved DM i Skills
08. januar 2020 kl. 18:51 Opdateret: kl. 08:56
arrow Mit 2019: Ingen grund til bekymring
31. december 2019 kl. 21:06 Opdateret: kl. 17:36
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?