20. oktober 2021
Sådan ser det ud, når Keld Pedersen får foretaget dialyse på Sjællands Universitetshospital, Roskilde. Keld Pedersen er lastvognsmekaniker, men har været sygemeldt siden 2017. Foto: Kim Rasmussen
Sådan ser det ud, når Keld Pedersen får foretaget dialyse på Sjællands Universitetshospital, Roskilde. Keld Pedersen er lastvognsmekaniker, men har været sygemeldt siden 2017. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Keld opgav at få tilskud: - Jeg stoppede dialogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Keld opgav at få tilskud: - Jeg stoppede dialogen
Opdateret 24. september 2021 kl. 15:02
Sjælland - 24. september 2021 kl. 14:35
Af Martin Olsen

Keld Pedersen var næsten lige så glad, da han for nylig fik besked fra regionen om, at hans tilskud til kørsel i egen bil op til fire gange om ugen fra Viverup til Sjællands Universitetshospital Roskilde var genoptaget, som han blev var gal i skralden, da han få måneder tidligere havde fået at vide, at han helt havde mistet samme tilskud. Og det handler både om principper og penge, siger han.

arrow Læs også: Erkender fejl: Borgere fik for lidt i tilskud

- Jeg har brugt tid på at tale med dem, der administrerer det (Region Sjælland og Movia red.), og prøvet at få det her tilskud igen. Jeg har haft fat i regionen adskillige gange med forskellige resultater. Hver gang fik jeg afslag på grundlag af enten manglende kilometer eller udgifter. Vi skulle diskutere det samme hver gang. Jeg tænkte til sidst, at nu ville jeg ikke diskutere mere og æde kamelen i stedet. Jeg stoppede dialogen med dem i juli, siger Keld Pedersen.

Lange behandlinger

Keld Pedersen er 60 år og bor i Viverup nord for Faxe. Tre til fire gange om ugen tager han turen til hospitalet i Roskilde for at få 6-7 timers dialysebehandling.

Behandlingen skyldes, at han praktisk talt ikke har nogen nyrefunktion, og derfor skal kroppen renses. Det har stået på siden en halsbetændelse, der blev behandlet for sent i 2017 og derfor har ødelagt nyrerne, fortæller han.

Normalt skal man som udgangspunkt have mere end 50 kilometer fra sin bopæl til sit behandlingssted for at kunne få tilskud til kørsel til sygehuset - befordringsgodtgørelse.

Keld Pedersen har cirka 46 kilometer, men han har alligevel tidligere fået bevilget befordringsgodtgørelse på grund af sin kroniske sygdom, og fordi han så tit skal behandles. Udover nyrerne har Keld Pedersen også problemer med hjertet og lungerne.

Fra 1.1. 2021 blev Keld Pedersens befordringsgodtgørelse nedsat til 122 kroner fra tidligere 159 kroner per tur til sygehuset på grund af overgangen fra kilometertakst til rejsekorttakst.

- Jeg har en kronisk sygdom, og derfor har jeg derfor tidligere fået bevilget tilskud, selvom jeg har under 50 kilometer til min behandling. Hvis jeg så oveni det skal kæmpe med regionen om, hvorvidt jeg skal tage offentlig transport, som for mig vil tage meget længere tid og nok også bliver dyrere for regionen i sidste ende, så bliver det for meget for mig. Jeg bor et sted uden offentlig transport, så jeg skal derfor køre med flextaxa til stationen, hvorfra jeg skal tage offentlig transport. Jeg er træt efter behandlingerne, så det vil slet ikke hænge sammen for mig, siger Keld Pedersen.

Han tilføjer, at han kører mindst 15.000 kilometer om året til og fra sygehuset for at få foretaget dialyse. Keld Pedersen får nu igen statens laveste takst på 159 kroner hver gang.

Rejser du til udlandet i år?