29. juli 2021
Ud over krav om mundbind i den kollektive trafik anbefaler sundhedsmyndighederne nu også brug af mundbind i dagligvarebutikker i Aarhus og flere andre østjyske kommuner. Samme krav og anbefaling kan være på vej i kommuner Sorø, Solrød og Glostrup, hvor myndighederne lige nu haqr skærpet fokus på stigende smittetryk. Foto: Scanpix.
Ud over krav om mundbind i den kollektive trafik anbefaler sundhedsmyndighederne nu også brug af mundbind i dagligvarebutikker i Aarhus og flere andre østjyske kommuner. Samme krav og anbefaling kan være på vej i kommuner Sorø, Solrød og Glostrup, hvor myndighederne lige nu haqr skærpet fokus på stigende smittetryk. Foto: Scanpix.
Foto: Vijay Chaudhury/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kasse-medarbejdere og buschauffører tilbydes mundbind - bliver ikke obligatorisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kasse-medarbejdere og buschauffører tilbydes mundbind - bliver ikke obligatorisk
Opdateret 11. august 2020 kl. 15:12
Sjælland - 11. august 2020 kl. 11:00
Af Tomas Revsbech og Tine Fasmer

De ansatte i dagligvarebutikker som Netto, Kvickly og Brugsen vil blive tilbudt mundbind, hvis sundhedsmyndighederne udvider antallet af kommuner, hvor man anbefaler mundbind i dagligvarebutikker. Men de skal selv bede om det.

arrow Læs også: Norsk frygt for covid kan påvirke turismen

Ifølge Salling Group, der står bag Netto, Føtex og Bilka, kører man i dag tirsdag leverancer af mundbind ud til de butikker i udsatte kommuner som Solrød, Sorø og Glostrup, der meget vel kan blive omfattet af samme krav og anbefalinger om mundbind, som er indført i Aarhus og flere andre østjyske kommuner.

- Vi følger myndighedernes anbefalinger nøje, og da de nu anbefaler mundbind, skal vores medarbejdere naturligvis også have mundbind til rådighed, hvis de ønsker at anvende det som yderligere beskyttelse, siger Jacob Nielsen, pressemedarbejder i Salling Group.

Ikke obligatorisk

Han oplyser dog, at det ikke bliver obligatorisk for de ansatte. Blandt andet fordi de butiksansatte længe har været afskærmet fra kunderne af en plexiglas-skærm, når de sidder ved kassen, ligesom man har instrueret de ansatte i hyppig håndvask og afspritning.

Der er også håndsprit ved indgangen, som kunderne frit kan benytte.

Samme tilgang har man hos Coop, der står bag landets brugser og Kvickly-, Fakta- og Irma-butikker, og hos Dagrofa, der står bag blandt andet Spar og MENY:

- Håndsprit og afstand er stadig de vigtigste redskaber i kampen mod Corona. Som udgangspunkt skal vores ansatte ikke bruge mundbind. Men hvis, der er medarbejdere, der enten er særligt udsatte, eller som blot ønsker det, så får de det, siger Lars Aarup, Kommunikations- og Analysechef i Coop.

- Vi følger myndighedernes anbefalinger, og vi følger løbende situationen. Muligheden er der, hvis det bliver aktuelt, og vi får løbende mundbind hjem til fordeling i vores butikker, siger Jannie Ravn Madsen, kommunikationskonsulent i Dagrofa.

Trafikselskab: Chauffører kan bruge værnemidler "efter aftale"

Hos trafikselskabet Movia har man allerede en aftale med bus-operatørerene om, at deres chauffører kan bruge værnemidler efter nærmere aftale med deres arbejdsgiver. Det oplyser kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.

- Med myndighedernes seneste anbefalinger omfatter dette også mundbind, siger hun.

Movia opfordrer også kunderne til at bruge mundbind, hvis der er trængsel i bussen og det ikke er muligt at holde afstand.

- Hvis myndighederne måtte vurdere, at der skal yderligere tiltag til for at inddæmme risiko for smittespredning på Sjælland på samme måde, som vi lige nu ser der nogle steder i Jylland, vil vi selvfølgelig også følge de anbefalinger, siger Camilla Struckmann.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?