16. januar 2021
Line Strudal har bestilt pixi-bogen »Rikke redder liv« for at vise eleverne, der har opdaget, at livet er alvorligt, at man faktisk kan gøre noget, når nogen bliver ramt af en ulykke om et hjertestop. Foto: Jens Wollesen.
gallery icon

Se billedserie

Line Strudal har bestilt pixi-bogen »Rikke redder liv« for at vise eleverne, der har opdaget, at livet er alvorligt, at man faktisk kan gøre noget, når nogen bliver ramt af en ulykke om et hjertestop. Foto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan far og mor være en superhelt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan far og mor være en superhelt?
Sjælland - 15. oktober 2018 kl. 09:18
Af Tomas Revsbech

Kender I nogen superhelte?

arrow Læs også: 10-årig: - Man kan altid tilkalde hjælp

Line Strudal kigger spørgende ud over sin klasse på knap 20 elever, der et kort øjeblik ligner et stort spørgsmål, og tilføjer:

- Hvad med jeres forældre? Superhelte redder jo liv. Det kan vi andre faktisk også gøre, siger klasselæreren og løfter en lille pixi-bog op foran 4.a på Nymarkskolen i Slagelse.

Klassen har netop læst den lille bog »Rikke redder hjerter«, som i korte træk handler om Rikke, hvis mor i historien fortæller, at hun netop har taget er førstehjælpskursus - og dermed bliver en superhelt i datterens øjne.

Bogen er et led i Region Sjællands kampagne for at få flere borgere til at melde sig som frivillige hjertereddere. I det her tilfælde en børnebog, der kan inspirere deres forældre og andre voksne, som børnene læser bogen sammen med, til at blive frivillige hjertereddere.

Det viser sig, at flere elever faktisk kender nogen - eller sågar har forældre, der kan førstehjælp.

Line Strudal har dog også en anden dagsorden med bogen, fortæller hun til avisen:

- De her børn er nået til et punkt i deres liv, hvor deres egen personlighed begynder at titte frem, og hvor de er begyndt at blive bekymrede, eksempelvis når deres bedsteforældre bliver syge. Så er det godt at de kan læse, at der er andre end sygehuset, der kan hjælpe, når nogen bliver syge, siger Line Strudal, inden hun vender tilbage til klassen:

- I kan standse en ulykke. Hvis nogen har fået hånden i klemme i en bil, kan I åbne døren. I kan tilkalde hjælp, eller I kan prøve at hjælpe, siger hun, og sætter eleverne i gang med en lille opgave, hvor de skal skrive ned, hvad de vil gøre, hvis de er de første, der ankommer til et ulykkessted.

arrow Få tjek på hjertestarteren
13. oktober 2018 kl. 09:37 Opdateret: kl. 11:46
arrow 19-årig er klar til at yde hjerte-hjælp
06. oktober 2018 kl. 09:53 Opdateret: kl. 10:03
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?