27. maj 2020
Region Sjælland har fået landets fjerdestørste bøde for ikke at ansatte nok elever i 2018.
Billedet er fra sjællandsmesterskaberne i Sosu Skills.
Region Sjælland har fået landets fjerdestørste bøde for ikke at ansatte nok elever i 2018. Billedet er fra sjællandsmesterskaberne i Sosu Skills.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpebøde til Region Sjælland for manglende elevpladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpebøde til Region Sjælland for manglende elevpladser
Sjælland - 11. september 2019 kl. 08:29
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det koster Region Sjælland en bøde på 1.214.779 kroner, fordi regionen mangler at besætte 160 elevpladser. Det fortæller TV Øst på baggrund af en agtindsigt, De manglende elevpladser drejer sig primært om Sous-elever og lægesekretærelever.

40.000 danske virksomheder har ligesom Region Sjælland fået en bøde for ikke at opfylde deres mål for praktikpladser i 2018. Region Sjællands bøde på de 1,2 millioner kroner er den største på Sjælland og den fjerdestørste på landsplan.

- Vi har ikke gjort det godt nok, vi mangler i 2018 160 elever, men meget af det er kommet an på, at vi har måtte lave en økonomisk opbremsning, og når vi på den ene side fyrer vores medarbejdere, så er det rigtigt svært med den anden hånd at begynde at ansætte elever, men det er langt fra godt nok, siger Gitte Simoni (DF) til TV Øst.

En månedsløn til en sosu-elev ligger i følge foa.dk på 10.877,69 kroner for social- og sundshedshjælperelever over 18 år og 12.622,09 kroner om måneden til social- og sundhedsassistentelever.

Region Sjælland er dog ved at rette op på problemet. I år mangler 25 elevpladser at blive besat, oplyser Gitte Simoni, der er udvalgsformand for arbejdsmiljø og rekruttering i Region Sjælland.

Læs mere på tveast.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?