17. oktober 2021
Brigitte Klintskov Jerkel er så vidt vides Danmarks eneste politiker, der har tre mandater: Et i Folketinget, et i et byråd og et i et regionsråd. Nu stopper hun i sidstnævnte. Foto: Rasmus Degnbol.
Brigitte Klintskov Jerkel er så vidt vides Danmarks eneste politiker, der har tre mandater: Et i Folketinget, et i et byråd og et i et regionsråd. Nu stopper hun i sidstnævnte. Foto: Rasmus Degnbol.
Foto: Rasmus Degnbol
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: K-politiker dropper tripelmandat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

K-politiker dropper tripelmandat
Opdateret 13. januar 2020 kl. 10:40
Sjælland - 13. januar 2020 kl. 06:56
Af Tomas Revsbech

Danmarks formentlig eneste politiker med et tripelmandat er kommet frem til, at tre politiske poster er i overkanten.

arrow Læs også: Ellen Knudsen bliver nu fuldgyldigt regionsrådsmedlem

De Konservatives Brigitte Klintskov Jerkel har siden 2016 både haft plads i Folketinget, Greve Byråd og i Region Sjællands regionsråd. Men nu vælger hun at stoppe i sidstnævnte. Det fortæller hun til Sn.dk.

- Jeg har brugt juleferien på at tænke over min politiske situation, og jeg er kommet frem til, at jeg ikke genopstiller til regionsrådsvalget i 2021, siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Orlov siden 2018

Den 50årige politiker har haft orlov fra regionsrådet siden juni 2018, hvor hendes midlertidige sæde i Folketinget blev vekslet til et permanent, da daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen forlod Folketinget.

- Og da jeg i forvejen har orlov, giver det ingen mening at fortsætte, når jeg heller ikke er på stemmesedlen næste år ved regionsrådsvalget, siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Hendes plads har under orloven været overtaget af partiets førstesuppleant, Ellen Knudsen fra Stevns, som nu altså får permanent sæde i regionsrådet.

Følger stadig med

Ifølge Brigitte Klintskov Jerkel har det ikke været nogen nem beslutning at stoppe.

Hun fortæller, at hun stadig læser de mails, der dumper ind i hendes elektroniske indbakke i Region Sjælland og generelt følger med i, hvad der foregår i regionsrådet.

- Både sygehusområdet, psykiatrien og hele transportområdet er ting, der optager mig. Så det har været rigtig svært, og jeg synes også, det er et kæmpe privilegium, at være valgt alle tre steder, siger hun.

Blå bog
  • Brigitte Klintskov Jerkel, 50 år og uddannet Socialrådgiver.
  • Blev midlertidigt medlem af Folketinget i 2016 som stedfortræder for Brian Mikkelsen, da han blev erhvervsminister i VLAK-regeringen og siden permanent medlem, da Mikkelsen stoppede i politik og forlod Folketinget i juni 2018. Siden har hun haft orlov fra regionsrådet og har ikke modtaget vederlag for regionsrådsarbejdet.
  • Ved Folketingsvalget i juni 2019 opnåede Klintskov Jerkel 3485 personlige stemmer og ét af to konservative mandater i Sjællands Storkreds. Det andet gik til Naser Khader.
  • Ved regionsrådsvalget i 2017 fik hun 3093 personlige stemmer og et af tre K-pladser i regionsrådet.

Ind for Brian Mikkelsen

Brigitte Klintskov Jerkel har faktisk også overvejet sin plads i Greve Byråd.

- Jeg har for nylig solgt mit hus i Greve, og der overvejede jeg da, hvor jeg skulle flytte hen. Flyttede jeg ud af kommunen, ville jeg automatisk miste min plads. Men jeg er endt med at købe et mindre hus, der ligger 500 meter fra mit gamle, fortæller hun.

Ifølge Brigitte Klintskov Jerkel skyldes det blandt andet, at hun har siddet 15 år i byrådet og er sit partis borgmesterkandidat. Og generelt er byrådsarbejdet ifølge K-politikeren bare nemmere at forene med en plads i Folketinget, end hvis man sidder i regionsrådet:

- I regionsrådet ligger møderne ofte ligger midt på dagen og alle mulige steder i regionen. I Greve ligger møderne i byrådet og i økonomiudvalget, hvor jeg har plads om mandagen, hvor der som regel er mødefri i Folketinget. Da jeg samtidig er mit partis eneste medlem, er jeg også borgmesterkandidat. Og det vil jeg fortsat gerne stille mig til rådighed for, siger hun.

Rejser du til udlandet i år?