28. januar 2021
Brigitte Klintskov Jerkel (th.) ses her sammen med René Pamperin, daglig leder af VeteranHaven ved Slagelse, som er et af de socialøkonomiske projekter for veteraner, som De Konservatives socialordfører håber kan få del pengene til at bringe veteraner i beskæftigelse. Privat foto.
Brigitte Klintskov Jerkel (th.) ses her sammen med René Pamperin, daglig leder af VeteranHaven ved Slagelse, som er et af de socialøkonomiske projekter for veteraner, som De Konservatives socialordfører håber kan få del pengene til at bringe veteraner i beskæftigelse. Privat foto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jubler over penge til veteraner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jubler over penge til veteraner
Sjælland - 25. november 2020 kl. 10:23
Af Tomas Revsbech

Veteraner, der kæmper med sår og ar på sjælen efter deres udsendelse, får nu en håndsrækning til at komme i job og beskæftigelse.

arrow Læs også: Plejefamilier, voldsramte, hjemløse og mange andre får penge

Sådan lyder det fra De Konservatives socialordfører Brigitte Klintskov Jerkel, der er lykkedes med at få afsat otte millioner fra reservepuljen til en særlig indsats for socialt udsatte veteraner eller veteraner, der vil tage skridtet fra militæret til et arbejdsliv i det civile samfund.

- Det er vigtigt for mig og os, at vi hjælper dem, der har været udsendt og kæmpet for Danmark, og som er kommet hjem med ar på sjælen. Jeg er rigtig glad for, at at vi nu får afsat penge til små, lokale projekter, der har en helhedsorienteret og beskæftigelsesrettet indsats målrettet mod veteraner i deres lokalområde, jubler hun.

Ifølge socialordføreren er der i dag mange store spillere, såsom veterancenteret i Ringsted, som skal forsøge at hjælpe veteraner.

- Men mangler nogle projekter, drevet af ildsjæle og frivillige, som er i veteranernes lokalområde. De kan nu få projekter op og stå eller rumme flere veteraner i de projekter, de allerede har, siger hun.

Ifølge Social og Indenrigsministeriet er der mellem 700 og 2200 ledige veteraner rundt om i landet.

Puljen er ifølge regeringen og aftalepartierne målrettet »veteranhjem, frivillige organisationer, foreninger og andre ikke-offentlige institutioner, der hjælper veteraner i job«.

Projekter skal have fokus på beskæftigelse gennem en »håndholdt jobrettet, målrettet og helhedsorienteret indsats, der kan hjælpe til at mindske afstanden til beskæftigelse eller overgangen til civil ansættelse«.

Der afsættes 1,5 mio. kr. i 2021, 2,5 mio. kr. i 2022, 2,0 mio. kr. i 2023 og 2,0 mio. kr. i 2024 til ansøgningspuljen, der vil blive tilgængelig i 2021 og vil blive styret af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?