28. september 2021
Enhedslistens Eva Flyvholm glæder sig over penge til rød bloks togfonden og 700 millioner til lokalbanerne, som reelt sikrer nye skinner til Østbanen. Foto: Jens Wollesen.
Enhedslistens Eva Flyvholm glæder sig over penge til rød bloks togfonden og 700 millioner til lokalbanerne, som reelt sikrer nye skinner til Østbanen. Foto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jubler over nye skinner, men vil ikke røre ny asfalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jubler over nye skinner, men vil ikke røre ny asfalt
Sjælland - 28. juni 2021 kl. 15:45
Af Tomas Revsbech

- Det er hul i hovedet at bruge så mange af vores fælles penge på mere asfalt.

arrow Læs også: Små virksomheder om infrastrukturplan: Hovedstaden får for lidt asfalt

Sådan lyder det fra Enhedslistens sjællandske folketingsmedlem Eva Flyvholm, der er medlem af Folketingets transportudvalg.

Hun og partiet er med i den store infrastrukturaftale, der blev offentliggjort mandag. Eller det vil sige: I hvert fald delvist.

Enhedslisten har sammen med Alternativets ene mandat valgt kun at være med i den del af aftalen, der handler om kollektiv trafik og cyklisme, mens man har valgt at stå udenfor den halvdel af aftalen, der handler om fremtidens veje.

- Når vi investerer i kollektiv trafik, gavner vi flest muligt mennesker og hjælper klimaet mest muligt. Så det er klart, at vi har valgt at være med i den del af aftalen og uden for på det, der handler om asfalt. Når det er sagt, så er det sindssygt vigtigt, at aftalen giver så mange milliarder til kollektiv trafik. Her tænker jeg især på 13 milliarder til Togfonden (Aftale mellem S, R, SF og Enhedslisten,red.), menselvfølgelig også 700 millioner til lokalbanerne. Østbanens skinner skriger på nye skinner, og det sikrer den her aftale, siger hun.

Eva Flyvholm og Enhedslisten slog for nylig til lyd for, at man afsætter 100 millioner årligt til lokalbanerne. I runde tal cirka 1,4 milliarder frem mod 2035.

Aftalen rummer det halve.
- Vi havde selvfølgelig gerne set, at puljen var blevet større. For pengene rækker til Østbanen, men ikke til ret meget mere, så det vil vi kæmpe videre med, siger hun.

arrow Se kort: Mia. til nye sjællandske motorveje og jernbaneprojekter
28. juni 2021 kl. 10:53 Opdateret: kl. 14:58
arrow Før infrastruktur-slutspil: Østbane-løsning uafklaret
25. juni 2021 kl. 09:36 Opdateret: kl. 09:36
Stemmer du til kommunalvalget i år?