11. december 2017
Slagelse sygehuse har haft påbud imod at tage imod sårbare neurologiske patienter siden 30. juni. De er blevet sendt til Sjællands Universitetshospital, Roskilde. Foto: Thomas Olsen.
Slagelse sygehuse har haft påbud imod at tage imod sårbare neurologiske patienter siden 30. juni. De er blevet sendt til Sjællands Universitetshospital, Roskilde. Foto: Thomas Olsen.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen deadline for patient-forbud i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen deadline for patient-forbud i Slagelse
Opdateret 11. august 2017 kl. 11:51
Sjælland - 11. august 2017 kl. 11:38
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere hundrede borgere med eksempelvis epilepsi, hjerneblødninger eller slagtilfælde skal fortsat køres fra Ringsted, Slagelse, Sorø og Næstved kommuner til behandling i Roskilde i stedet for i Slagelse hver eneste måned. Det skriver Sjællandske.

arrow Læs også: Slagelse Sygehus' problemer kan brede sig

Siden 30.juni har neurologisk afdeling på Slagelse Sygehus haft forbud imod at tage imod særligt sårbare neurologiske patienter. Og ifølge en orientering som ledelsen på Slagelse Sygehus og Region Sjælland har sendt til politikerne i regionens forretningsudvalg, er der lige nu ingen afklaring af eller deadline for, hvornår det vil blive ophævet.

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed, der for snart halvanden måned siden udstedte påbuddet, bekræfter man, at der fortsat er lang vej til en afklaring.

- Det vil kræve, at de oparbejder den ekspertise, som de ikke har haft, så det er ikke lige rundt om hjørnet. Dermed ikke sagt at de ikke kan gøre det her igen, hvis forholdene er anderledes, siger overlæge Anette Lykke Petri, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Et år undervejs
Styrelsen udtrykte først bekymring over forholdene på neurologisk afdeling sidste år i maj.

Der var mangel på faglige kompetencer hos afdelingens speciallæger, mangelfuld journalføring og nogen patienter blev ikke tilset af en læge under deres indlæggelse. Der skulle desuden være sproglige problemer, fordi en del læger er uddannet i andre lande, deriblandt Rusland, Polen og Litauen, lød indvendingerne.

Regionen og sygehusledelsen etablerede efterfølgende et samarbejde med Sjællands Universitetssygehus i Roskilde. Det betød blandt andet, at cirka 75 procent af patienterne fra den neurologiske afdeling i Slagelse blev sendt til Roskilde. Men det var altså ikke nok, mente Styrelsen.

arrow Forvirring: Skal patienter til Slagelse eller Roskilde?
11. august 2017 kl. 12:58 Opdateret: kl. 12:09
arrow Tavs regionsledelse efter påbud til Slagelse Sygehus
18. juli 2017 kl. 07:45 Opdateret: kl. 17:53
arrow Sygehus trodsede anbefaling
13. juli 2017 kl. 05:30 Opdateret: kl. 10:32
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.