23. november 2017
Ifølge indkøbssammenslutningen Elforbundet.dk er der store penge at spare på elregningen ved at melde sig ind i sammenslutningen. Især for SEAS-Nve?s kunder. Foto: Lotta Lemche.
Ifølge indkøbssammenslutningen Elforbundet.dk er der store penge at spare på elregningen ved at melde sig ind i sammenslutningen. Især for SEAS-Nve?s kunder. Foto: Lotta Lemche.
Foto: FOTO: Lotta Lemche
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indkøbsforening: SEAS-kunder betaler dyrt for strøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indkøbsforening: SEAS-kunder betaler dyrt for strøm
Opdateret 14. november 2017 kl. 15:05
Sjælland - 13. september 2017 kl. 10:51
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Artiklen rettet 14.11.17

Loyale sjællandske el-kunder betaler hvert år flere hundrede kroner i overpris for den strøm, de køber af elselskabet Seas-NVE.

arrow Læs også: Forbrugerrådet: Pas på, når du skifter el-selskab

Sådan lyder det fra indkøbsforeningen Elforbundet.dk, der anslår, at en gennemsnitlig sjællandsk el-kunde med et årligt forbrug på 4000 kw/t kunne spare næsten 600 kroner på el-regningen, hvis kunden havde købt sin strøm gennem Elforbundet.dk frem for hos Seas-NVE. Det skriver Nordvestnyt.

- Siden man i april 2016 fjernede loftet over, hvor meget elselskaberne måtte tjene på deres strøm, er priserne røget i vejret. Omkring 90 procent af elkunderne betaler blindt deres el-regning uden at tænke over, at deres regning vokser. Men der er altså penge at spare, siger Morten Sinding, forbrugerjurist i Elforbundet.dk til avisen.

Ifølge El-forbundet.dk betalte et gennemsnitligt medlem med et årligt forbrug på 4000 kw/t sidste år omkring 1010 kroner for strøm og abonnement inklusiv moms via forbundets fælles, variable rabataftale med energiselskabet Vindstød.
Samme kunde betalte ifølge Elforbundet.dk 1605 kroner for det tilsvarende produkt hos Seas-NVE. En prisforskel på 595 kroner - eller hvad der svarer til 59 procent for den rene strøm.

Beregningerne baserer sig på Energitilsynets prisundersøgelse fra 2016: »Hvad kostede strømmen". Og ifølge Elforbundet.dks beregninger er Seas-NVE's kunder dem, der betaler mest i overpris for deres strøm i forhold til det produkt, Elforbundet.dk tilbyder.

Både Seas-NVE og elselskabernes brancheforening Dansk Energi kalder Elforbundet.dk's beregninger for vildledende og grebet ud af den blå luft.

Rettelse: Det har tidligere fremgået af artiklen, at grundlaget for El-forbundet.dks beregnede besparelser baserede sig på, at El-forbundet.dk have en aftale med energiselskabet Verdo. Det er ikke korrekt.
Den baserer sig på elforbundet.dks aftale med energiselskabet Vindstød.

arrow Elselskaber: »overpriser« helt ude i hampen
13. september 2017 kl. 10:52 Opdateret: kl. 10:52
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.