27. september 2020
De studerende på Absalons campusser som her lidt uden for Roskilde skal bære mundbind i faglokalerne, når de møder ind til studiestart i næste uge. Foto: Thomas Olsen.
De studerende på Absalons campusser som her lidt uden for Roskilde skal bære mundbind i faglokalerne, når de møder ind til studiestart i næste uge. Foto: Thomas Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indfører krav om mundbind for 8500 studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indfører krav om mundbind for 8500 studerende
Opdateret 12. august 2020 kl. 15:24
Sjælland - 12. august 2020 kl. 09:53
Af Tomas Revsbech

Når flere tusinde studrende møder ind på Absalons uddannelser i Roskilde, Holbæk, Kalundborg, Sorø, Slagelse, Næstved, Vordingborg og Nykøbing F. i næste uge, vil de blive mødt med et krav om at bære mundbind i uddannelsernes faglokaler.

arrow Læs også: Gymnasier i Ringsted afviser mundbind

Det oplyser professionshøjskolen i en pressemeddelelse.

Ifølge rektor Camilla Wang skal mundbinddet ses som en slags supplement til de allerede gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne om at holde afstand samt vaskning eller afspritning af hænderne.

- Vi følger myndighedernes retningslinjer, men i nogle af vores undervisningslokaler kan det være svært at undgå fysisk kontakt. Så derfor har vi ud fra et forsigtighedsprincip valgt at der skal bæres mundbind i alle vores faglokaler på vores campusser, siger Camilla Wang i pressemeddelelsen.

Absalon oplyser, at skolen vil sørge for at uddele de nødvendige værnemidler til de studerende.

Faglokalerne, hvor de studerende skal bruge mundbind, omfatter blandt andet musiklokaler, værksteder, idrætshaller, brikselokaler, laboratorie- og fysiklokaler og sengestuer.

Hvis der er et undervisningsbehov for tættere kontakt med berøring, så har Absalon også gjort det obligatorisk at bære handsker.

Absalon er ikke den eneste uddannelsesinstitution, der indfører krav om mundbind.

Blandt andre har Københavns professionshøjskole indført krav om mundbind i faglokalerne, hvor det kan være svært at holde afstand, mens Katedralskolen i Roskilde omvendt har indført krav om mundbind, når ansatte og elever bevæger sig på gymnasiets gange, fordi skolens ledelse har vurderet, at det er for svært at overholde anbefalingerne om afstand.

arrow 6000 mundbind i timen: Slangerup-firma tager kampen op mod virus
12. august 2020 kl. 13:30 Opdateret: kl. 10:25
arrow Ikke krav om mundbind på Solrød Gymnasium
12. august 2020 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:17
Har debatten om sexisme taget overhånd?