11. december 2017
Andelen af huse, der bliver solgt rundt om på Sjælland vokser. I flere kommuner overgår andelen af solgte boliger nu København. BIlledet her stammer fra Holbæk ved en tidligere lejlighed. Foto: Christian Mikkelsen.
Andelen af huse, der bliver solgt rundt om på Sjælland vokser. I flere kommuner overgår andelen af solgte boliger nu København. BIlledet her stammer fra Holbæk ved en tidligere lejlighed. Foto: Christian Mikkelsen.
Foto: Foto: Christian Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hussælgere får mere held i sprøjten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hussælgere får mere held i sprøjten
Sjælland - 18. april 2017 kl. 12:01
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Opsvinget på boligmarkedet uden for København er slået så meget igennem, at sælgere i flere sjællandske kommuner har større held med at sælge boligen end sælgere i København. Det viser tal fra Boliga.dk, skriver DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

arrow Læs også: Hussalget boomer - se her hvor

Andelen af sælgere, som fik solgt deres bolig i 2016, var større i Høje-Taastrup, Greve, Ringsted og Næstved Kommuner, end i København, mens andelen i kommuner som Roskilde, Køge og Slagelse var på højde med hovedstadskommunen.

Ifølge boliga.dk's direktør Frederik Rovsing er det et brandvarmt boligmarked i hovedstaden, der har bredt sig som ringe i vandet. Selv i Næstved og Slagelse er der nu »københavnske tilstande«.

For nylig kom det frem, at boligpriserne på det sjællandske marked er steget kraftigt over det seneste år. Og ifølge Frederik Rovsing viser Boliga.dks tal hvorfor:

- Jo flere, der kan sælge huset frem for at måtte genannoncere eller helt opgive at sælge, jo mere vil priserne blive presset i vejret.

Ifølge Jørgen Munksgaard Rasmussen, boligøkonomisk ekspert hos boligejernes videnscenter Bolius er det historisk lave renter og lav arbejdsløshed hovedårsagen til udviklingen. Men også psykologi spiller ind, vurderer han.

- Hvis du er usikker på dine jobforhold, eller der breder sig en negativ stemning i medierne, måske forårsaget af finansiel uro, så passer mange på med at købe bolig. Som det ser ud lige nu, skal der næsten en eller anden form for chok til, før den positive udvikling vender. Det kan være en større økonomisk krise eller en politisk nedsmeltning i EU, siger han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.