3. juni 2020
8494bdb3-b7c9-420b-b3ad-c587d891f320-w_960_h_960
Foto: Danmarks Apotekerforening
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hus Forbi giver gratis medicin til hjemløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hus Forbi giver gratis medicin til hjemløse
Sjælland - 06. april 2020 kl. 14:43
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange hjemløse, der sælger bladet ’Hus Forbi’ har ikke råd til medicin, fordi der ikke er kunder til bladet i Danmarks mennesketomme gader.

Derfor har Hus Forbi og apotekerne indgået et samarbejde, så hjemløse Hus Forbi-sælgere under corona-krisen kan hente deres receptpligtige medicin gratis på apoteket. Hus Forbi dækker nemlig sælgeres medicinregninger under krisen.

Ifølge Rasmus Wexøe Kristensen, der er sekretariatsleder i Hus Forbi, vil aftalen kunne redde liv:

- Vi har sælgere, der er ude på gaden, og de er desperate. Derfor er vi enormt glade for, at vi i samarbejde med apotekerne i dag kan give en hjælpende hånd til de over 3.000 Hus Forbi-sælgere, vi har registreret i hele Danmark.

Anne Kahns, der er formand for Danmarks Apotekerforening, glæder sig også over aftalen:

- Det sker desværre oftere og oftere, at borgere må forlade apoteket uden deres lægeordinerede medicin, fordi de ikke har råd. Og situationen her under COVID-19 er ekstra svær for dem, der i forvejen er socialt udsatte. Derfor bakker apotekerne selvfølgelig op om dette initiativ. Krisen må ikke fører til endnu mere ulighed i sundhed, og alle skal have adgang til deres livsvigtige medicin.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?