18. oktober 2018
Peter Sivertsen ved gårdens mælketapningsautomat. Købet foregår normalt kontant og via selvbetjening. Foto: Jens Wollesen.
gallery icon

Se billedserie

Peter Sivertsen ved gårdens mælketapningsautomat. Købet foregår normalt kontant og via selvbetjening. Foto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hos Peter kan man tappe frisk mælk fra koen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Peter kan man tappe frisk mælk fra koen
Opdateret 31. maj 2016 kl. 13:42
Sjælland - 30. maj 2016 kl. 20:56
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange mælkebønder har svært ved at tjene penge. Priserne på mælk er ekstremt lave og alene i år er over 30 mælkeproducenter gået konkurs.

arrow Læs også: Billedserie: Her er »Miss Sjælland«

Peter Sivertsen fra Osted ved Lejre er økologisk mælkeproducent og en af dem, der holder skindet på næsen. Men samtidig forsøger han også at finde andre bække små til penge på bundlinjen. Det skriver DAGBLADET.

Som en ud af to mælkebønder i Danmark har han derfor opstillet en mælketapningsautomat på gården. Her kan man gå lige ind fra landevejen, tage en plastikdunk og fylde en liter frisk mælk fra gårdens 150 køer i, hvis man smider 15 kroner i automaten.

- Det er jo på sin vis mælk som i gamle dage. Der er over fire procent fedt i, så det smager af noget, fortæller gårdens ejer, Peter Sivertsen, med et smil.

Køberne er først og fremmest børnefamilier og ældre borgere. Det er både lokale, der henter 5-6 liter om ugen, såvel som folk på farten, der indimellem stikker hovedet ind, eksempelvis på turen fra huset i Nordsjælland til sommerhuset ved Næstved.

- Så kører de den her vej forbi i stedet for at tage motorvejen, siger Peter Sivertsen, der sælger mellem 200 og 250 liter om ugen til almindelige forbrugere om ugen, mens resten sælges til tr restaurationer i Roskilde.

Salget udgør dog i skrivende stund bare én procent af Peters ugentlige produktion på 28.000 liter.

Derfor er mælketapningsmaskinen mest af alt stadig bare en god idé, der lige løber rundt. På sigt kan den supplere indtægterne fra den primære produktion af Lejre Mælken.

Ud over mælketapningsautomaten er Peter Sivertsen en af fire økologiske bønder fra Lejre kommune, der leverer indholdet til den unikke »Lejre Mælken«, som sælges i dagligvarekæden Føtex.

arrow VIDEO: Jernheste overtog showet på dyrskue
06. juni 2016 kl. 10:52 Opdateret: kl. 15:42
arrow »Alle i udkantsdanmark har en hale«
06. juni 2016 kl. 10:33 Opdateret: kl. 10:33
arrow - Vær med på beatet, flyt på landet
06. juni 2016 kl. 10:32 Opdateret: kl. 10:32
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.