26. maj 2019
Sygeplejersker og det øvrige personale på Holbæk Sygehus har knoklet med ekstra indtag af patienter hele året og sukker under byrden med at finde 10 millioner kroner på tre måneder. Foto: Christian Mikkelsen
Sygeplejersker og det øvrige personale på Holbæk Sygehus har knoklet med ekstra indtag af patienter hele året og sukker under byrden med at finde 10 millioner kroner på tre måneder. Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Foto: Christian Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk Sygehus vakler af stress

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk Sygehus vakler af stress
Opdateret 06. oktober 2017 kl. 08:23
Sjælland - 05. oktober 2017 kl. 11:30
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Overlæge frygter, at afdelinger på Holbæk Sygehus kan decideret bryde ned af mangel på sygeplejersker. Sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant giver ham ret.

arrow Læs også: Sparekrav væk: Ingen betydning for sygehuse

Beda Pauly er overlæge på Holbæk Sygehus' geriatriske afsnit på Medicinsk Afdeling, og han er stærkt bekymret over meldingen om, at sygehuset skal spare 10 millioner kroner inden nytår. Sygehuset har allerede haft ansættelsesstop det meste af året.

- Jeg har været 20 år på sygehuset og har set min del af sparerunder, men jeg har aldrig oplevet en situation som nu. Vi er i forvejen svært belastet, problemet er, at der er alt for få sygeplejersker, siger Beda Pauly.

Han frygter, at det kan ende med, at et eller flere afsnit må lukke helt ned, fordi sygeplejerskerne og det øvrige plejepersonale ikke magter mere.

- Vi ser sygeplejersker gå grædende hjem, folk sover ikke om natten af stress, og vi har flere sygemeldinger. Personalet er så overbebyrdet, at de begynder at søge andre steder hen, fx ud i kommunernes genoptræning. Hvis det først går helt galt, vil det næsten ikke være til at rette sygehuset op, advarer Beda Pauly.

Anette Møller,fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Holbæk giver Beda Pauly fuldstændig ret i bekymringen over, hvor meget mere sygeplejerskerne kan holde til.

- Sygeplejerskernes privatliv er blevet sekundært. Der er flere, som dagligt bliver bedt om at tage 16 timers vagter, og hvor meget er du værd for din familie, når du endelig kommer hjem? Jeg har næsten lige talt med en ansvarshavende sygeplejerske, som ikke kunne gå fra jobbet og måtte ringe til tre forskellige, før hun fandt en, der kunne hente hendes barn. Folk er meget frustrerede og pressede på alle fronter, siger Annette Møller.

Vicedirektør Aase Bjerring anerkender, at der har været et stort arbejdspres især for sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. Men hun ser frem mod nytår, hvor ansættelsesstoppet udløber.

- Vi mangler sygeplejersker, men der er lys forude, for vi kan ansætte flere fra 1. januar, siger hun.

Også Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde har sat den økonomiske bremse i resten af året, her skal man finde 25 millioner kroner på tre og en halv måned. Økonomien er også stram på sygehusene i Næstved og Slagelse, men det ser ud til, at budgettet vil balancere uden ekstra besparelser.

Læs mere i torsdagens udgave af DAGBLADET og Nordvestnyt. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy