19. oktober 2019
Holbæk Sygehus har vokseværk, for her skal både være bedre plads til medicinske patienter og bygges til Steno Diabetes Center Sjælland. Foto: Bjørn Armbjørn
Holbæk Sygehus har vokseværk, for her skal både være bedre plads til medicinske patienter og bygges til Steno Diabetes Center Sjælland. Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk Sygehus bygger om og bygger nyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk Sygehus bygger om og bygger nyt
Sjælland - 24. maj 2019 kl. 12:35
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Om halvandet års tid kommer Holbæk Sygehus til at kunne tage 18 nye enestuer i brug, for Medicinsk Afdeling får vokseværk.

Planen er at forlænge den eksisterende bygning, der i dag har 26 sengepladser, så der i alt bliver 44 sengepladser.

På mandag tager regionsrådet i Region Sjælland stilling til projektforslaget, der afsætter 41 millioner kroner til byggeriet.

Det ventes at gå i gang i oktober 2019 og vare til november 2020.

- Det glæder vi os meget til, udvidelsen giver os mulighed for flere enestuer, og det giver selvfølgelig mere privatliv for patienterne. Samtidig bliver det nemmere at håndtere smitsomme sygdomme som influenza og diarré. Nu lukker vi stuen, når patienter skal isoleres. Så vi bliver dobbelt ramt ved epidemier, for vi mister også sengepladser på tosengsstuerne. Med udvidelsen får vi balance, så vi kan tage imod alle de patienter, der hører til sygehuset. For halvandet år siden var vi i en lang periode ramt af overbelægning. Det betyder, at der hver dag er fire patienter, som bliver kørt til Køge i stedet for Holbæk, og den midlertidige ordning stopper, når vi får udbygget, siger Knut Borch-Johnsen, vicedirektør for Holbæk Sygehus.

Når byggeriet er færdigt, vil der være i alt 20 enestuer, inklusiv to stuer som er indrettet med plads til svært overvægtige patienter. Alle stuer får eget bad og toilet. På hver af de to etager indrettes køkkenfaciliteter, opholdsrum, møderum og personalerum. Der vil også blive plads til, at pårørende kan overnatte.

Udvidelsen af den hårdt pressede medicinske afdeling er en del af regionsrådets budgetaftale for 2019. Afdelingen har i perioder haft adskillige patienter på gangen, og personale har flere gange - blandt andet i nærværende avis - protesteret over meget fortravlede arbejdsvilkår.

Situationen på Medicinsk Afdeling var stærkt medvirkende til, at Dansk Sygeplejeråd i januar 2018 opfordrede sygeplejerskerne til at sende en »ansvarsfralæggelseserklæring« til ledelsen, når bemandingen og patientmængden var håbløst uoverskuelig.

Styrelsen for Patientsikkerhed gav i april 2018 Medicinsk Afdeling flere påbud, som styrelsen siden - i januar 2019 - roste Holbæk Sygehus for at efterkomme.

Holbæk Sygehus skal også have ombygget den bevaringsværdige Akaciegården til Steno Diabetes Center Sjælland. Her ligger hovedafdelingen af det nye center, der har støtte fra Novo Nordisk Fonden. Steno Diabetes Center Sjælland har også afdelinger i Slagelse, Køge og Nykøbing F.