28. september 2020
Høje Taastrup er ifølge borgmester Michael Ziegler  endnu ikke klar til at fraskrive sig muligheden for at investere i kul, olie og gas. Her ses Ziegler i maj måned hejse "det grønne flag" på den lokale Selsmoseskolen, som skolen var blevet hædret med på grund af dens indsats på miljøområdet. Foto: Kenn Thomsen.
Høje Taastrup er ifølge borgmester Michael Ziegler endnu ikke klar til at fraskrive sig muligheden for at investere i kul, olie og gas. Her ses Ziegler i maj måned hejse "det grønne flag" på den lokale Selsmoseskolen, som skolen var blevet hædret med på grund af dens indsats på miljøområdet. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høje-Taastrup holder fast i kul og olie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høje-Taastrup holder fast i kul og olie
Sjælland - 06. september 2018 kl. 14:02
Af Tomas Revsbech

Det gør hverken fra eller til i klimakampen, om en kommune frasiger sig muligheden for at investere i kul, olie og gas. Derfor er det faktisk dårlig brug af borgernes penge at frasige sig muligheden.

arrow Læs også: Ny kurs: Slut med at poste penge i kul og olie

Det mener Michael Ziegler (K), borgmester i Høje-Taastrup Kommune om, hvorvidt kommunen skal frasige sig muligheden for at investere i kul, olie og gas, eller ej.

Byrådet skal i den nær- meste fremtid tage stilling til en ny investerings- strategi.

På trods af en direkte opfordring fra 350 Klimabevægelsens kampagne »Ansvarlig Fremtid« er indstillingen fra både administration og borgmester, at man fortsat giver kommunens kapitalforvalter mulighed for at investere i fossile energiselskaber, og først udfase dem, når de ikke længere lever op til kommunens og dens kapitalforvalters krav om afkast og risiko.

- Vi er ikke imod klima og miljø. Faktisk har kommunen en skarp profil på miljøområdet. Men min indstilling er, at vi skal gøre det, der virker, siger Michael Ziegler.

Fokus på Nordsøen
Ifølge borgmesteren vil eksempelvis aktiviteterne i oliefelterne i Nordsøen ikke blive påvirket af, om Høje Taastrup Kommune investerer i dem, eller ej. Hvis der er en sund forretning, er der en aktivitet inden for området:

- Man kan godt anlægge en hellig tilgang, der siger, at vi skal ikke investere i den slags. Men vi risikerer at ende i skåltaler uden reel betydning for jordkloden. Og det er dårlig brug af borgernes penge, hvis vi taber forrentning af kapital, og det alligevel ikke påvirker aktiviteterne, siger han.

I princippet vil borgerne få den bedste forrentning af skattekronerne, hvis kommunen slet ikke lagde nogen retningslinjer ned over dem:

- Men det er klart, at vi jo aldrig vil gå ind i noget, hvor der eksempelvis er foregået børnearbejde. Der er en grænse. Men jo flere bindinger, vi lægger på, jo lavere forrentning vil vi uundgåeligt få, siger han.

Har debatten om sexisme taget overhånd?