22. oktober 2019
Anne Kaltoft, direktør for Hjerteforeningen, kritiserer, at Sjællands Universitetshospital ikke længere har hjertelæger om aftenen og natten på akuthospitalet i Køge. Hjerteafdelingen er siden 1. marts samlet i Roskilde, og her er lægerne også bekymret for patientsikkerheden. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Anne Kaltoft, direktør for Hjerteforeningen, kritiserer, at Sjællands Universitetshospital ikke længere har hjertelæger om aftenen og natten på akuthospitalet i Køge. Hjerteafdelingen er siden 1. marts samlet i Roskilde, og her er lægerne også bekymret for patientsikkerheden. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjerteforening og læger frygter for patienterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjerteforening og læger frygter for patienterne
Sjælland - 16. maj 2019 kl. 12:04
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden 1. marts har der ikke været hjertelæger i aften og nattetimerne på Sjællands Universitetshospital Køge, fordi sengeafsnittet for hjertepatienter er nedlagt af sparehensyn.

Det skaber dyb bekymring hos Hjerteforeningen, der både appellerer til regionspolitikerne, men i særlig grad sygehusledelsen på Sjællands Universitetshospital. Det er nemlig en administrativ - og ikke en direkte politisk - beslutning. Som et led i den store spareøvelse er hjertelægerne fra Køge nu rykket til Roskilde på regionens store hjerteafdeling.

- Det bekymrer os virkelig, at man har lukket hjerteafdelingen på et akuthospital. Det er vi meget utrygge ved, siger direktør for Hjerteforeningen Anne Kaltoft.

Onsdag lod hun, adskillige hjertesyge borgere og flere læger den nytiltrådte sygehusdirektør Niels Würgler Hansen stå for skud ved et møde i Køge.

- Der mangler hjertelæger generelt, og Region Sjælland er den region, der har færrest hjertelæger. Derfor giver det mening at samle hjertelægerne på den store hjerteafdeling i Roskilde. Og mig bekendt har akuthospitalerne Hvidovre og Bispebjerg samme hjerteberedskab i akutafdelingen, lød det fra Niels Würgler Hansen, der pointerede, at afdelingen har kunnet tilse flere patienter siden 1. marts.

- Men det er på bekostning af de akutte patienter, replicerede Anne Kaltoft.

Heller ikke hjertelægerne i Roskilde er tilfredse med situationen. I et brev til sygehusledelsen giver de udtryk for konkret og akut bekymring for patientsikkerheden, når patienter indbringes på akutafdelingen i Køge og siden overføres til Roskilde.

Selv om der er en hjertelæge tilknyttet akutafdelingen i Køge i dagtimerne, og en hjertelæge kan ringes op eller tilkaldes fra Roskilde om aftenen og natten, er der risiko for, at symptomer bliver tolket forkert.

- 40 procent af patienterne, der kommer ind på en akutafdeling, har et eller andet med deres hjerte, og selv om akutlægerne er dygtige, så er de altså ikke hjertelæger. Hvis der så bare var en hjertelæge under uddannelse, nogle der havde en vis rutine i at se på hjertet, sagde Anne Kaltoft.

Hjerteafdelingen i Roskilde samler bl.a. den regionale behandling for blodpropper i hjertet (ikke akutte) og indsættelse af pacemaker.