20. juni 2019
Foto: Thea Kristensen.
Foto: Thea Kristensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjerteforening kritiserer flytning fra akuthospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjerteforening kritiserer flytning fra akuthospital
Sjælland - 27. december 2018 kl. 13:05
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjælland: I det nye år skal den lille hjerteafdeling på Sjællands Universitetshospital Køge lægges sammen med den store hjerteafdeling i Roskilde. Det har vakt kritik fra Overlægeforeningen, fordi Køge er akutsygehus og kan tage sig af akutte patienter, mens Roskilde ikke har intensiv og akutafdeling.

arrow Læs også: Overlæger: Hjerter bør behandles på supersygehuset

Nu slutter Hjerteforeningen sig til de kritiske røster.

- Akutte patienter, der er mistænkt for hjertesygdom, skal kunne være sikre på hurtig og korrekt diagnostik og behandling. Det gælder også for patienterne i Region Sjælland. Derfor er det bekymrende, at Region Sjælland sparer på hjerteområdet ved at lukke hjerteafdelingen på Køge Sygehus, siger Anne Kaltoft,Hjerteforeningens admininstrerende direktør.

Hun understreger, at patientforeningen forventer, at alle hospitaler, der modtager akutte patienter, kan leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om, at der døgnet rundt skal være kompetence til at foretage akutte ultralydundersøgelser, herunder ekkokardiografi, når man modtager akutte hjertepatienter, så patienterne hurtigt kan blive tilset af rette kompetencer ved mistanke om hjertesygdom.

- Vi savner klare svar fra Region Sjælland, og vi er bekymrede på vegne af patienterne i Køge og resten af Sjælland, siger Anne Kaltoft.

Læge kun om dagen
Forleden forklarede vicedirektør Beth Lilja, Sjællands Universitetshospital, at der fortsat vil være en hjertelæge i Køge, der kan foretage ekkokardiografi (røntgenundersøgelse af hjertet).

Men den melding har ikke vakt mere ro hos Overlægeforeningens formand Lisbeth Lintz.

- Der er heldigvis tale om erfarne hjertelæger, der på skift møder ind i Køge i stedet for i Roskilde, men vedkommende vil kun være der i dagtimerne. Mange patienter med akutte hjerteproblemer kommer altså om aftenen og natten, fastslår Lisbeth Lintz.

Hun påpeger, at der kan opstå tidsrøvende kørsel med patienter mellem de to afdelinger af Sjællands Universitetshospital.

- Akutte patienter kan vise sig at have akutte mavesygdomme i stedet for hjertesygdomme, når vi får dem undersøgt. Derfor bekymrer det mig også, hvis de akutte hjertepatienter køres direkte til Roskilde, for det er ikke et akutsygehus, og den akutte mavetarmkirurgi er i Køge, siger Lisbeth Lintz.