24. oktober 2021
I løbet af oktober steg antallet af frivillige, der er klar til at hjælpe ved hjertestop, inden ambulance og helikopter når frem, til 2179. Foto: Jens Wollesen
I løbet af oktober steg antallet af frivillige, der er klar til at hjælpe ved hjertestop, inden ambulance og helikopter når frem, til 2179. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjerte-kampagne er gået over al forventning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjerte-kampagne er gået over al forventning
Sjælland - 31. oktober 2018 kl. 16:28
Af Tine Fasmer

Målet blev nået. I løbet af oktobers kampagne har 2.179 mennesker i Region Sjælland har meldt sig som frivillige hjertereddere.

arrow Læs også: Sådan skal mange flere overleve hjertestop

De kan blive tilkaldt døgnet rundt, hvis der sker et hjertestop i nærheden.

Villigheden til at gøre en forskel i de afgørende første minutter, inden ambulancen når frem, imponerer generalsekretær hos Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.

- Jeg var lidt forsigtig med at lægge os for fast på målet om at opnå 2000 frivillige hjertereddere i løbet af oktober, men den bekymring er jo gjort helt til skamme, siger Klaus Nørlem og fortsætter:

- Danmark redder liv stopper jo ikke her. Vi fortsætter selvfølgelig også på den lange bane og er klar til et langt, sejt træk, for regionen vil meget gerne have det firdobbelte antal frivillige i løbet af nogle år. Jeg tror, at Danmark redder liv har ramt ned i noget, som kommer os alle ved. De fleste kan forholde sig til nødvendigheden at kunne give førstehjælp ved hjertestop.

Også præhospital direktør i Region Sjælland Benny Jørgensen er overordentlig glad og faktisk lidt overrasket over den store tilslutning i løbet af kampagne-måneden.

- Det er et virkelig, virkelig flot resultat, som vi og de fire samarbejdende medier (Sjællandske Medier, TvØsat, P4 Sjælland og Lolland-Falsters Folketidende, red.) har skabt, siger Benny Jørgensen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?