18. januar 2019
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) fremlagde onsdag regeringens plan for anden runde udflytninger af statslige arbejdspladser.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) fremlagde onsdag regeringens plan for anden runde udflytninger af statslige arbejdspladser.
Foto: Rikke Gjøl Mansø/Scanpix/Søren Bidstrup/arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her udflytter regeringen job til Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her udflytter regeringen job til Sjælland
Opdateret 17. januar 2018 kl. 13:35
Sjælland - 17. januar 2018 kl. 13:11
Af Tine Fasmer og Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

931 statslige jobs vil ifølge regeringens nye plan for næste bølge af udflytning lande i en by i Region Sjælland.

arrow Læs også: Udflytning: Sådan undgår vi at pendle til Næstved

Byer som Roskilde, Holbæk, Næstved, Slagelse og Ringsted, der også vandt på første udflytningsbølge, er med på listen overmodtagerbyer igen. Det skriver DAGBLADET og Nordvestnyt, der udkommer onsdag over middag.

Holbæk fik tre uddannelsesstyrelser i 2015 og får denne gang Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Ringsted fik senest tildelt 300 af Banedanmarks job. Nu kommer der yderligere 60. Næstved får endnu flere ansatte i Udlændingestyrelsen og Skattestyrelsen, som også var en del af første bølge.

Men også Svinninge i Holbæk Kommune og ikke mindst Stenlille i udkanten af Sorø Kommune får del af i udflytningen.

Faktisk er Stenlille, set i forhold til byens størrelse, den største vinder. Her placeres 103 job i et driftscenter for det nyoprettede statlige gasselskab samt 10 ansatte i Energinet.

Roskilde er derimod den by, der i rene antal af arbejdspladser, scorer højst. 264 ansatte i den nyoprettede Vurderingsstyrelsen under Skat får hovedsæde i byen. Muligvis vækker nyheden lidt skuffelse i domkirkebyen. For tidligere forlød det, at alle 600 job i den nye styrelse ville komme til Roskilde. Sådan ender det ikke. I stedet lander en del af styrelsens stillinger i eksempelvis Nakskov.

I denne omgang er Lolland-Falster i højere grad kommet med på regionens job-kort, og det er en helt klar prioritering, lyder det fra erhvervsministeren.

- Det er vigtigt, at vi kommer hele vejen rundt, og jeg har selv været i Nakskov og hørt om deres udfordringer, siger Brian Mikkelsen (K) til aviserne.

Klik på husene på kortet og se antal af jobs
arrow Udlændingestyrelsen til Næstved: Diana får 500 meter til arbejde
08. september 2018 kl. 21:14 Opdateret: kl. 12:28
arrow Udlændingestyrelsen sender 60.000 mennesker til Næstved
24. august 2018 kl. 16:00 Opdateret: kl. 09:54
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.