24. juli 2019
Svenske Greta Thunberg, der her ses portrætteret af Streetartkunstneren MPO, har inspireret til fredagens klimastrejker over hele verden.
Svenske Greta Thunberg, der her ses portrætteret af Streetartkunstneren MPO, har inspireret til fredagens klimastrejker over hele verden.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er der strejke for klimaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er der strejke for klimaet
Sjælland - 14. marts 2019 kl. 14:47
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag er udråbt til global klima-strejkedag, og der vil være 957 klimastrejker i 82 lande, fortæller hjemmesiden klimastrejke.org, der også kan oplyse, at børn, unge og andre, der er bekymrede for klimaets udvikling mødes for at strejke i følgende byer og uddannelsesinstitutioner på Sjælland og i Nordsjælland: Hillerød, Værløse, RUC, Roskilde, Køge Sorø og Næstved.

"Vi strejker en fredag i dagtimerne, fordi det er sådan vi viser vores utilfredshed med politikerne. At fravælge skole- eller arbejdsdagen er udtryk for det behov, vi har, for at få tænkt klimapolitik ind i alle dele af vores samfund. Hvis en komét farede mod jorden, ville vi jo også smide, hvad vi havde i hænderne for at gøre noget – klimakrisen er ligeså alvorlig!"

Sådan skriver græsrødderne bag strejken, som er opstået for at støtte den svenske klimaaktivist og skolepige, Greta Thunberg, der er blevet kendt for sin vedholdende strejke foran Riksdagen i Stockholm.

Læs mere og se hvor der strejkes her.

arrow Læs også: Billedserie: Gymnasieelever strejkede for klimaet
arrow Også Korsør-elever del af klimakamp
15. marts 2019 kl. 16:12 Opdateret: kl. 16:12
arrow Til kamp for klimaet
15. marts 2019 kl. 15:11 Opdateret: kl. 15:11
arrow Klar til klima-demo
15. marts 2019 kl. 14:51 Opdateret: kl. 14:51