22. september 2021
Jan Herskov har flere gange udtalt, at Dansk Folkeparti er et borgerligt parti - og dermed indirekte, at han ønsker et opgørt med partiets nuværende kurs, hvor man har dannet flertal med Socialdemokratiet og SF i Region Sjællands regionsråd. Foto: Anders Bork.
Jan Herskov har flere gange udtalt, at Dansk Folkeparti er et borgerligt parti - og dermed indirekte, at han ønsker et opgørt med partiets nuværende kurs, hvor man har dannet flertal med Socialdemokratiet og SF i Region Sjællands regionsråd. Foto: Anders Bork.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF's nye spids til regionsrådsvalget: Vi er et borgerligt parti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF's nye spids til regionsrådsvalget: Vi er et borgerligt parti
Opdateret 13. juni 2021 kl. 14:45
Sjælland - 13. juni 2021 kl. 13:37
Af Tomas Revsbech

Det bliver en nyt frontfigur, der skal forsøge at trods meningsmålinger og krisestemning og sikre Dansk Folkeparti et godt regionsrådsvalg til november.

arrow Læs også: Chokeret over fravalg: Vi er i krise - frygter katastrofevalg

54årige Jan Herskov blev med et stort flertal valgt til spidskandidat til et corona-ramt opstillingsmøde i partiet søndag i Ringsted.

Et signal fra baglandet om, at de foretrækker Herskov, der har slået på, at Dansk Folkeparti er et borgerligt parti, der foretrækker en blå regionsrådsformand. Og dermed indirekte, at man ikke en gang til vil danne flertal sammen med rød blok, som partiet gjorde på valgnatten i 2017.

- Jeg er utrolig glad for den tillid, som dem, der er kommet i dag, har vist mig. Vores medlemmer fik et klart valg mellem os to spidskandidater, og der har vores medlemmer klart sagt, at de vil samme vej, som mig, siger Jan Herskov til Sn.dk om valget.

Fokus på psykiatri og lægemangel

Den 54årige indsatsleder i politiet ønsker dog ikke at bryde ud af konstitueringen med S og SF i regionsrådet, sådan som partiet ellers har gjort i Odsherred Kommune for nylig. Det giver ingen mening bare seks måneder før valget, hvori der også ligger en sommerferie, mener Herskov.

I stedet skal partiet fokusere på mærkesager som blandt andet en ny uddannelse til psykiatrien og flere praktiserende læger til regionen:

- VI mangler ansatte, især mænd i, i psykiatrien, og derfor vil kæmpe for en helt ny uddannelse her i regionen, som skal skaffe flere udannede hænder, siger Jan Herskov og fortsætter:

- Samtidig skal vi kæmpe for at få flere læger til at slå sig ned her i Region Sjælland. Vi har fået en lægeuddannelse i Køge, der bliver udvidet. Men udfodringen består i at få lægerne til at slå sig ned i egne praksisser, nærklinikker eller sundhedshuse bagefter, tilføjer Jan Herskov, der også peger på oprydning efter jordforureninger som et tredje indsatsområde, partiet vil fokusere på

arrow S eller V? Kongemagere står foran skæbnevalg
12. juni 2021 kl. 18:19 Opdateret: kl. 17:21
Synes du, at kommunen er der for dig?