22. november 2017
DI-analyse viser, at der i Region Sjælland er basis for en øget omsætning på 140 millioner kroner fra turisterne i lavsæsonen. Foto: Allan Nørregaard
DI-analyse viser, at der i Region Sjælland er basis for en øget omsætning på 140 millioner kroner fra turisterne i lavsæsonen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hent flere turistkroner i lavsæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hent flere turistkroner i lavsæsonen
Sjælland - 14. september 2017 kl. 09:57
Af Else Damsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er potentiale til 140 millioner kroner mere i omsætning i turistlavsæsonen i Region Sjælland. Vi skal bare gøre som nordtyskerne, der forlænger sommeren i begge ender.

Det viser en analyse, som DI har lavet.

- Hvis vi fordeler antallet af overnatninger over hele året for dels Region Sjælland, dels Slesvig-Holsten og Mecklenburg-Vorpommern, så har vi et potentiale på 6-7 procent flere turister i for- og eftersommeren, siger Sune Jensen, fagleder i DI Turisme.

- Det giver god mening at arbejde mere med især september og oktober. Al kapaciteten er alligevel åben, men det kræver en langsigtet indsats over cirka fem år, siger Sune Jensen.

I VisitSydsjælland-Møn er direktør Martin Bender enig i, at der er potentiale for øget omsætning i sensommeren, men den konkrete sammenligning halter.

- Tyskernes ferie falder anderledes end den danske og forskyder sæsonen. Desuden er deres overnatninger 90-95 procent hjemmemarkedsbestemt, og endelig har de et helt andet udbud af overnatningssteder, hvor hotellerne fylder meget, mens campingpladser og sommerhuse er dominerende hos os. Det betyder, at de ikke er så vejrafhængige som os, siger turismedirektøren.

Dette er en forkortet udgave af en artikel, som bringes i Sjællandske, DAGBLADET og Nordvestnyt torsdag den 14. september. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.