27. februar 2021
Bertel Haarder blev valgt til Folketinget første gang i 1975 og er blevet genvalgt lige siden.
Bertel Haarder blev valgt til Folketinget første gang i 1975 og er blevet genvalgt lige siden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Haarder: Støjberg søger omtale og konflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haarder: Støjberg søger omtale og konflikt
Sjælland - 24. januar 2021 kl. 11:49
Af Tine Fasmer

Venstres mest erfarne folketingsmedlem Bertel Haarder kritiserer partiets afgående næstformand Inger Støjberg for at tage patent på Venstres værdier.

arrow Læs også: OVERBLIK: Støjberg vildledte Folketinget - fem centrale pointer

- Jeg deler samtlige værdier, hun beskrev, og er lige så meget kerne-Venstre, som Inger Støjberg. Men hun tager patent på det og stiller det op, som om hun er den eneste med de holdninger, som om at alle vi andre ikke deler de samme værdier. Det synes jeg ikke om. Det siger noget om hendes evne til at gøre tingene konfliktfyldt, siger Bertel Haarder, der er valgt i grevekredsen i Sjællands Storkreds.

Han har mange års erfaring som minister, og det irriterer ham, at Støjberg fremhæver de stramninger, der blev gennemført i hendes tid som integrationsminister.

- Jeg var Danmarks første integrationsminister og omlagde hele udlændingepolitikken, blandt andet ved at gribe ind over for familiesammenføringerne. Det, der blev gennemført i min ministertid, udgør stadig det meste af det, som er gældende i dag. Jeg måtte stå skoleret over for den internationale presse, siger Bertel Haarder, der på den baggrund kun har ganske lidt til overs for Støjbergs omtale af den modstand, hun har mødt som integrationsminister og værdipolitiker.

- Det er den rene søndagsskole i dag.

Til gengæld er Bertel Haarder, der for halvandet år siden anbefalede Ellen Trane Nørby til næstformandsposten, meget glad for, at Stephanie Lose er ny næstformand.

- Jeg blev så kisteglad over hendes tale. Det kunne ikke blive bedre. Det var en langt mere troværdig tale end Inger Støjbergs. Stephanie Lose søger ikke omtale og konflikt. Det er en stor forskel.

Han forventer dog, at Inger Støjberg bliver i Venstre.

- Hun kan ikke understrege så mange gange, at hun er venstremand helt ind i sjælen, og så melde sig ud. Jeg tror, hun bliver. Det ønsker jeg også, at hun gør.

Hvis der var folketingsvalg i morgen, ville Venstre ifølge en Epion-måling for DR og Altinget, miste 19 mandater og blot få 13,3 procent af stemmerne. Men Bertel Haarder er sikker på, at det går fremad nu.

- Det er jeg stensikker på. Enighed gør stærk, og nu har vi lært lektien i Venstre. Flere folketingsmedlemmer skuer ind i en situation, hvor de kan miste mandatet, og det tror jeg på, vil få alle til at trække på samme hammel, siger Bertel Haarder.

arrow OVERBLIK: Stort flertal sender Støjberg i rigsret
27. januar 2021 kl. 11:24 Opdateret: kl. 11:26
arrow OVERBLIK: Vejen til en rigsretssag
27. januar 2021 kl. 11:10 Opdateret: kl. 11:12
arrow Tiltale mod Støjberg: Hun gav urigtige oplysninger fire gange
27. januar 2021 kl. 10:43 Opdateret: kl. 11:13
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?