17. juni 2019
Den britiske premierminister Theresa May´s aftale med EU blev forkastet med stort flertal i det britiske parlament. Dermed synes et hårdt brexit uundgåeligt. Foto: AFP
Den britiske premierminister Theresa May´s aftale med EU blev forkastet med stort flertal i det britiske parlament. Dermed synes et hårdt brexit uundgåeligt. Foto: AFP
Foto: HO/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hård brexit kommer til at gøre ondt på Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hård brexit kommer til at gøre ondt på Sjælland
Sjælland - 16. januar 2019 kl. 14:29
Af Anders Spanggaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjælland: Det britiske parlaments klare afvisning af premierminister Theresa May's brexit-aftale med EU rammer det sjællandske erhvervsliv som en mavepuster. Sitautionen betegnes fra flere sider som alvorlig.

Direktøren i Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh peger på, at situationen er særlig alvorlig for Danmark, fordi vi er det land i EU, som har den forholdsvis største eksport til det britiske marked.

- Det er altså omkring 86 milliarder kroner i eksport, vi taler om, og 65.000 arbejdspladser, hvoraf de 10.000 job er i Region Sjælland. Jeg tror bestemt ikke, at det går så galt, at 10.000 sjællandske arbejdspladser forsvinder, men selv hvis det »kun« er 1000 job i vores region, det går ud over, er det meget alvorligt at miste så mange job i den private sektor på Sjælland, siger Mads Váczy Kragh.

Han forklarer, at et såkaldt hårdt brexit vil betyde, at det bliver meget mere kompliceret at eksportere til Storbritannien på grund af komplicerede toldregler og andet bureaukrati. Det vil uvægerligt føre til faldende omsætning i den enkelte virksomhed, der eksporterer til briterne.

Mads Váczy Kragh siger, at Danmarks forhold til Storbritannien er helt specielt.

- Vi har handlet med hinanden i århundreder, vi kender hinanden, og vi forstår hinanden. Det har ført til en meget stor samhandel, og derfor erstatter man ikke bare lige eksporten til det britiske marked ved eksempelvis at kaste sig over det polske marked, siger han.