7. august 2020
Der er kommet fem nye oplevelsesruter til søs. Foto: Dansk Kano og Kajak Forbund
Der er kommet fem nye oplevelsesruter til søs. Foto: Dansk Kano og Kajak Forbund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guide til oplevelser på vand og i skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guide til oplevelser på vand og i skov
Sjælland - 15. juli 2020 kl. 17:15
Af Lars Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt samarbejde mellem orienteringsløbere og kajakroere har skabt en stribe nye oplevelsesruter. Ruterne er familievenlige og fyldt med både oplevelser og formidling af naturen. De nye ruter findes både i landskabet - og som noget nyt også til søs.

Dansk Orienterings-Forbund og Dansk Kano og Kajak Forbund er denne sommer gået sammen og har oprettet 13 nye orienteringsruter med naturformidling til lands og indtil videre fem nye ruter på vandet.

- Det er overskuelige, spændende stier og ruter, der gør det nemmere at komme ud på tur for at opleve naturen. Derudover har ruterne indbygget naturformidling, hvor du finder interessant viden om de nærliggende dyr og planter, hver gang du kommer til en af vores poster, fortæller Jakob Lind Tolborg, der er klubudviklingskonsulent i Dansk Orienterings-Forbund.

- Der er tale om nemme orienteringsruter til gående og kajakroere, lettilgængelige for dem, som er nye i skoven, eller som lige har fået deres kajakbevis og til en tur med børnene. Orienteringsruterne er ikke udtænkt som noget, man skal skynde sig igennem for at nå alle posterne, men som en naturoplevelse, der åbner vores øjne over for den smukke natur i Danmark, siger udviklingskonsulent Irene Lauridsen fra Dansk Kano og Kajak Forbund.

De foreløbigt fem orienteringsruter til søs i naturperlerne findes i Søhøjlandet, Naturpark Lillebælt, Nationalpark Mols Bjerge, Nationalparken Skjoldungernes Land og Naturpark Maribosøerne.

Posterne er digitale, og for at kunne nyde ruten skal du downloade app'en TravelTales til din mobil, som vil så give dig besked, når du nærmer dig posterne langs ruterne.

Du kan finde et samlet kort over ruterne på Dansk Kano og Kajak Forbunds hjemmeside samt Dansk Orienterings-Forbunds Facebook-side.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?