21. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glemte barn: Skyldig i uagtsomt manddrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glemte barn: Skyldig i uagtsomt manddrab
Opdateret 10. februar 2010 kl. 11:51
Sjælland - 08. februar 2010 kl. 11:30
Af Allan Grasberger
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Lyngby: Den 29-årige mand fra Sydsjælland, som 25. juni 2009 glemte sin etårige datter i bilen ved sin arbejdsplads i Lyngby, er skyldig i uagtsomt manddrab.

Det oplyser Statsadvokaten for Nordsjælland og Københavns Vestegn, Henrik Plæhn.

Den lille pige døde som følge af hedeslag, da hun blev glemt i bilen den varme sommerdag, men grundet sagens voldsomt tragiske omstændigheder har statsadvokaten ikke ført sagen til retten med henblik på at få straffet manden.

På papiret er der sket et tiltalefrafald, men han er alligevel skyldig i uagtsomt manddrab, forklarer Henrik Plæhn, statsadvokaturen.

- Hvis der er særlige formildende omstændigheder, eller hvis der er andre særlige forhold, som gør sig gældende, kan man give tiltalefrafald, men han er skyldig i uagtsomt manddrab. Det er en frygtelig tragedie, og man træder ikke på én der ligger ned, siger Henrik Plæhn.

Den dengang 29-årige mand afleverede pigens storesøster i børnehave, men kørte aldrig den etårige til dagplejen. Han tog til sin arbejdsplads i Lyngby og lod hende sidde i barnestolen i bilen, som vurderes at være blevet 40-60 grader varm i løbet af dagen.

Pigen kæmpede sig ud af barnestolen og endte på gulvet mellem forsæde og bagsæde. Først da moren ville hente pigen hos dagplejen, som jo ikke havde taget imod den etårige, gik det tragiske tab op for forældrene, som efterfølgende modtog krisehjælp på Rigshospitalet, mens den treårige storesøster blev passet af familien.
Har debatten om sexisme taget overhånd?