26. januar 2021
Folkekirkens Nødhjælp lancerede Giv en ged i 2006, og det var en stor succes, der i dag er udviklet til flere klimavenlige gaver. Her er nogle af modtagerne i Uganda. Foto: Henrik Fisker
Folkekirkens Nødhjælp lancerede Giv en ged i 2006, og det var en stor succes, der i dag er udviklet til flere klimavenlige gaver. Her er nogle af modtagerne i Uganda. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gave-geder prutter mindre metan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gave-geder prutter mindre metan
Sjælland - 03. december 2020 kl. 17:00

Folkekirkens Nødhjælps katalog over julegaver til verdens udsatte - geden - er blevet mere klimavenlig. Organisationen oplærer familierne i gedehold, så gederne bliver fodret, inden de bliver lukket ud af indhegningen om morgenen. På den måde skaber gederne ikke ørkenspredning og ødelægger ikke naturen. Gedemøget samles op og bruges som effektiv gødning i køkkenhaverne, og i blandt andet Malawi bruges særlige gederacer, som udleder færre metangasser end almindelige geder.

Folkekirkens Nødhjælp har i de seneste år oplevet en massiv stigning i interessen for klimagaver til verdens fattigste, og antallet af gaver som træer, solcellelamper, klimafrø og køkkenhaver forventes at stige med 30-40 procent i år. En af de bedst sælgende klimagaver er »Giv et træ«, der næsten er syvdoblet i salget fra 2016 til 2019.

- Mange lande mærker klimaforandringerne og de udfordringer, som et ændret klima medfører. Derfor har vi de seneste år haft stor fokus på klimatilpasning i vores arbejde for at styrke verdens fattigste og de mange udfordringer, de står overfor, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?