22. oktober 2019
De 198 fyrede i Region Sjællands sparerunde får ingen redningsplanke, for flertallet af politikerne afviser at bruge næste års pulje til uforudsete udgifter på at fyre færre i år. Foto: Elmer Madsen
De 198 fyrede i Region Sjællands sparerunde får ingen redningsplanke, for flertallet af politikerne afviser at bruge næste års pulje til uforudsete udgifter på at fyre færre i år. Foto: Elmer Madsen
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fyrede misser sidste øjebliks redning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyrede misser sidste øjebliks redning
Opdateret 04. december 2018 kl. 13:42
Sjælland - 04. december 2018 kl. 05:52
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hverken de blå oppositionspartier eller Enhedslisten fik mandag flertal for at bruge den såkaldte »bufferpulje«, så nogle af Region Sjællands nylige fyringer kunne trækkes tilbage.

arrow Læs også: Det er ingen spøg at spare 10 millioner

Enhedslisten var klar til at bruge alle 80 millioner kroner i bufferpuljen.

- Vi bruger pengene på forhånd, hvis det står til os. Så må vi tage den kamp om regionernes økonomi ved valget, At fyre folk først, og så tro man kan hente dem ind igen, er den forkerte vej at gå, sagde Jørgen Holst (EL).

Det vandt dog ikke gehør hos de øvrige syv partier.

Venstre, Konservative og Radikale havde i fællesskab stillet et forslag om at bruge 30 millioner kroner af pengene, der er afsat til uforudsete udgifter på sygehusene i 2019.

- Naturligvis kommer der uforudsete udgifter. Men hvis vi gennemfører fyringerne, så vil de ekstra udgifter ikke være uforudsete. Så vil de være forudsete. Jeg kan for eksempel forudse ekstra udgifter til højere sygefravær på de afdelinger, hvor medarbejderne nu må løbe endnu hurtigere for også at nå den fyrede kollegas opgaver. For opgaverne bliver jo ikke færre, lød det fra Jacob Jensen (V).

Men heller ikke det forslag fik flertal.

Imod stemte Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

- Hvis jeg troede, at Enhedslistens eller VKR's forslag løste noget, så ville jeg - og nok mange andre herovre - stemme for. Men det gør jeg ikke. Problemerne vil komme mangefold tilbage. Bufferpuljen er et udtryk for, at vi har et underfinansieret sygehusvæsen, og der har været brug for den hvert eneste år, den har aldrig været stor nok, sagde Annemarie Knigge (S).

VKR fik heller ikke flertal for et forslag om at bede administrationen komme med nye spareforslag for 20 millioner kroner på områder, der ikke direkte har noget med sygehusene at gøre

arrow Op mod hver 4. sygeplejerske forsvinder fra operationsgang
04. december 2018 kl. 11:06 Opdateret: kl. 13:41