18. marts 2019
Familien Ottesen og Kjöllmoen foran den gamle, fredede vægter-bolig ved Annebergparken, som fik lokket dem ud af København og en lejlighed i storbyens Nordvest-kvarter. Foto: Mie Neel.
gallery icon

Se billedserie

Familien Ottesen og Kjöllmoen foran den gamle, fredede vægter-bolig ved Annebergparken, som fik lokket dem ud af København og en lejlighed i storbyens Nordvest-kvarter. Foto: Mie Neel.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra Nordvest til Nykøbing: Hjem til rødderne ved et tilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Nordvest til Nykøbing: Hjem til rødderne ved et tilfælde
Sjælland - 14. juli 2018 kl. 11:59
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det havde egentlig aldrig været tanken, at Heidi Ottesen en dag skulle flytte «hjem« til barndomsbyen Nykøbing i Odsherred.

arrow Læs også: Fra Amager til Nyråd: Flytning vendte sorgen til glæde

Efter gymansiet drog hun til København, hvor hun for små 10 år siden mødte Leiv Arne KJöllmoen, der selv er vokset op på en ø ud for byen Haugesund i det vestlige Norge.

- Det var ikke noget, vi talte om eller forestillede os skulle ske en dag, siger hun til Nordvestnyt.

Leiv Arne nikker og tilføjer:
- Faktisk havde jeg det selv i nogle år det sådan, at nu havde jeg forladt det der lille, lukkede lokalsamfund, hvor alle kendte alle. Nu var jeg urban og en del af hele verden.

Men alting ændrede sig, da først Elna Johanne kom til verden, og siden Oda Rosa.

Så blev der pludselig trangt i den ellers rummelige 125 kvadratmeters lejlighed med stor altan i det københavnske Nordvestkvarter.

En unik chance
Da det blev kendt i Heidis familie, at hun og familien ville flytte fra København, skortede det ikke med familiære forslag til billige huse, de kunne købe i Odsherred.

I begyndelsen ville parret dog flytte et sted hen, hvor Leiv Arne, der arbejder som teaterinstruktør på freelance-basis, kunne pendle direkte med tog til opgaver i København.

Men boligerne i Roskilde-området var for dyre, og det samme gjaldt i stor udstrækning også i Holbæk-området.

Og så lykkedes det alligevel for Heidis familie, at finde noget, der kunne trække Heidi, Leiv Arne og deres to piger til Odsherred:

Lidt uden for Nykøbing var et 135 kvadratmeter stort hus med en tilpas stor have sat til salg ved Annebergparken, der indtil for få år siden også var psykiatrihospital såvel som sikringsanstalt for farlige, psykiatriske kriminelle.

Huset er hospitalets gamle vægter-bolig. Det er fredet, har højt til loftet, have og fjordudsigt til den nærliggende Nykøbing Bugt i Isefjorden og skov nogle hundrede meter væk.

- Jeg vidste bare, at sådan et hus aldrig ville komme til salg igen. Og så tog vi ud og så på det, fortæller Heidi.

Parret endte med at købe huset og flyttede ind omkring Sankt Hans i 2016.

Tættere på familien
Ifølge hjemvendte nykøbingenser er hun ikke den eneste. Flere barndomskammerater og hendes egen bror er også vendt tilbage til Odsherred.

Den tætte kontakt til familien er en side-gevinst, som parret sætter stor pris på.

- Det er en stor glæde, at bo tæt på - i hvert fald nogle - af børnenes bedsteforældre. Selvfølgelig fordi det er praktisk og bekvemt, at de kan træde til og passe eller hente børn. Men også fordi, de simpelthen er blevet en del af vores liv og hverdag, siger Leiv Arne.

Læs hele historien i lørdagsudgaverne af aviserne DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

Alternativt kan E-avisen købes her:

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.