21. januar 2019
Ingen kan vel være sur eller trist, når sejlskibene duver forbi i Storstrømmen, og himlen er høj. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Ingen kan vel være sur eller trist, når sejlskibene duver forbi i Storstrømmen, og himlen er høj. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra Amager til Nyråd: Flytning vendte sorgen til glæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Amager til Nyråd: Flytning vendte sorgen til glæde
Sjælland - 21. juli 2018 kl. 12:05
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hendes vej til Nyråd ved Vordingborg er bumlet og båret frem af hjertesorg og nødvendighed. Men resultatet er sjælero, livsglæde og formidabel udsigt.

arrow Læs også: Fra Nordvest til Nykøbing: Hjem til rødderne ved et tilfælde

Lyset er overvældende i Lone Sørensens lille lejlighed. Den højloftede stue med den fine petroleumsblå sofa, nipsgenstandene i glasskabet, spisebord og køkkenafdeling har vinduer fra gulv til loft og adgang til en smal terrasse, hvor der lige kan stå et cafebord og et par stole.

Men vejen til dejligheden i det tidligere børnesanatorium ved Vintersbølle Strand har ikke været let.

Lone Sørensen er fuldmægtig i fuldmægtig i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring - det nye navn for Arbejdsskadestyrelsen, der i slutningen af 2016 flyttede de første medarbejdere til Vordingborg som et led i udflytningen af statslige arbejdspladser.

Den inkarnerede amarkaner Lone Sørensen havde sådan set tænkt sig at pendle fra hjemmet på Vestamager, men da hun havde arbejdet i Vordingborg i en måned. sprængte hendes mand en bombe i privatlivet. På årets sidste dag fortalte han, at han havde fundet en anden og flyttede omgående.

- Jeg kunne ikke finde en lejlighed i København overhovedet, selv om jeg havde været skrevet op i KAB i 37 år. Og Vordingborg; det havde jeg virkelig ikke lyst til. fortæller Lone Sørensen.

Men med gode kollegers opbakning ledte hun alligevel i Vordingborg-området mere og mere desperat efter et sted at bo.

Og en dag jublede hele kontoret; 1. juli sidste år flyttede hun ind i en toværelseslejlighed i Lejerbos nyrenoverede byggeri, der meget passende hedder »Udsigten«, hvor tuberkulosesyge børn engang fik kræfterne igen.

Dagen efter var hun tilbage i parcelhuset på Amager for at rydde det sidste.

- Og jeg tænkte bare; jeg vil hjem til Nyråd. Så hurtigt fandt jeg mig til rette. Man skal jo bare kigge ud af vinduet, så kan man slet ikke være sur eller ked af det, siger Lone Sørensen, der er endt med at være eksmanden taknemmelig:

- Selvfølgelig ville jeg gerne have undværet skilsmissen. Men i dag er jeg på en måde min eksmand taknemmelig; hvis ikke han var gået, var jeg jo aldrig endt her. Her er sjælefred og ro.

Læs mere i lørdagsudgaven af aviserne Sjællandske, DAGBLADET og Nordvestnyt. Dagens E-avis kan købes for 20 kroner her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.