15. december 2017
Samarbejdet mellem Region Sjælland og Styrelsen for Patientsikkerhed om forbuddet mod at tage imod patienter på neurologisk afdeling på Slagelse Sygehus er gået i hårdknude. Billedet her er taget i en anden sammenhæng. Foto: Jens Willemoes.
Samarbejdet mellem Region Sjælland og Styrelsen for Patientsikkerhed om forbuddet mod at tage imod patienter på neurologisk afdeling på Slagelse Sygehus er gået i hårdknude. Billedet her er taget i en anden sammenhæng. Foto: Jens Willemoes.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forvirring: Skal patienter til Slagelse eller Roskilde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvirring: Skal patienter til Slagelse eller Roskilde?
Sjælland - 11. august 2017 kl. 12:58
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forbuddet imod at tage imod borgere med eksempelvis epilepsi, hjerneblødninger eller slagtilfælde på Slagelse Sygehus' neurologiske afdeling har tilsyneladende skabt forvirring i Region Sjælland over, hvor regionen skal sende patienter hen. Det skriver Sjællandske.

arrow Læs også: Slagelse Sygehus' problemer kan brede sig

Siden forbuddet blev indført 30.juni af Styrelsen for Patientsikkerhed er 75 procent af de syge borgere fra Ringsted, Sorø, Slagelse og Næstved kommuner, der tidligere blev sendt til den neurologiske afdeling i Slagelse, sendt til Sjællands Universitetssygehus, Roskilde.

Regionens ledelse og sygehusledelsen i Slagelse har siden forbuddet blev indført bedt styrelsen om en slags tjekliste til regionens ambulancereddere over, hvilke symptomer, patienten skal have, for at være omfattet af forbuddet imod at blive bragt til Slagelse. Tjeklisten skal ifølge regionen sikre, at man får sorteret patienterne korrekt, så man ikke overtræder Styrelsens forbud.

Det fremgår af en redegørelse til regionens forretningsudvalg.

Det har Styrelsen klart afvist: Regionen har selv ansvar for retningslinjerne.

Regionen har sågar undervejs forsøgt at hive Sundhedsstyrelsen ind i sagen. Men det har Sundhedsstyrelsen afvist.

Forvirringen er dog ikke større, end at regionen fra starten af har haft sine egne retningslinjer for, hvordan man skulle håndtere forbuddet.

Men i regionsledelsen man er stærkt frustreret over at være pålagt forbuddet uden yderligere retningslinjer for, hvordan det skal overholdes, viser redegørelsen.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra sygehusdirektør Vagn Bach fra Slagelse Sygehus og koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen til sagen.

De vil ikke udtale sig om sagen før regionens forretningsudvalg har holdt møde om sagen mandag.

arrow Ingen deadline for patient-forbud i Slagelse
11. august 2017 kl. 11:38 Opdateret: kl. 11:51
arrow Tavs regionsledelse efter påbud til Slagelse Sygehus
18. juli 2017 kl. 07:45 Opdateret: kl. 17:53
arrow Sygehus trodsede anbefaling
13. juli 2017 kl. 05:30 Opdateret: kl. 10:32
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.