4. april 2020
Trafikselskaberne bag DOT er blevet pålagt at ændre rabat-reglerne, så de fordeles mere ligeligt end i dag, hvor det primært er pensionister i hovedstadsområdet og Nordsjælland, der får gavn af rabatterne.
Trafikselskaberne bag DOT er blevet pålagt at ændre rabat-reglerne, så de fordeles mere ligeligt end i dag, hvor det primært er pensionister i hovedstadsområdet og Nordsjælland, der får gavn af rabatterne.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forstå balladen om mimrekort og pensionistrabatter på to minutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forstå balladen om mimrekort og pensionistrabatter på to minutter
Sjælland - 28. februar 2020 kl. 11:11
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Movia, DSB og Metroselskabet i samarbejdet Din Offentlige Transport (DOT) valgte efter flere ugers kritik at droppe en reform af pensionistrabatterne på Sjælland, Lolland og Falster i slutningen af januar.

arrow Læs også: Pensionistrabatter koster: Vil hæve aldersgrænse eller skære i rabatter

Med reformen ville man afskaffe de nuværende rabat-ordninger på pensionistkort på henholdsvis tre zoner og alle zoner. Både rabatter og pensionistkortet skulle afskaffes. I stedet ville man indføre pensionistrabatter i hele Østdanmark på enkeltrejser på 40 procent på Rejsekortet og 25 procent på pendlerkort.

Det ville ifølge DOT betyde, at 125.000 pensionister, heraf mange i Vest- og Sydsjælland, der ikke har gavn af de nuværende pensionistrabatter, fremover ville opnå rabatter på 30-50 procent. Samtidig skulle reformen gøre op med de gamle amtsgrænser, som betyder, at der er forskellige priser alt efter, hvor du bor.

Pensionister i Vest- og Sydsjælland betaler f.eks. 840 kr. for et tre måneders mimrekort til alle zoner. Pensionister i hovedstadsområdet, Nord- og Østsjælland betaler 595 kr. for samme produkt.

Det betyder eksempelvis, at en pensionist i St. Heddinge betaler 595 kroner for et pensionistkort, der dækker hendes rejser til København H, mens en pensionist i Karise, der ligger i det gamle Storstrøms Amt, skal betale 1015 kroner for det samme produkt, fordi hun skal bruge to pensionistkort - et trezoners kort i Movia syd og et allezonerskort i Movia hovedstaden.

Planerne har dog fra start fået massiv kritik, fordi 60.000 andre pensionister, primært i hovedstadsområdet, Nord- og Østsjælland, ville opleve prisstigninger. Heraf 15.000 på mere end 100 procent.

En pensionist fra Hillerød, der rejser til København for at besøge børn eller børnebørn et par gange om ugen, betaler i dag 595 kroner for tre måneders mimrekort til alle zoner. Hun skulle med reformen fremover betale over 500 kroner om måneden for de samme rejser på et rejsekort. Et periodekort ville blive endnu dyrere.

De tre trafikselskaber vil nu i fællesskab lægge hovederne i blød og komme med et nyt oplæg, som en ny reform kan træde i kraft ved årsskiftet.

arrow Movia: Mimrekorts overlevelse kræver støtte fra staten
28. februar 2020 kl. 09:44 Opdateret: kl. 10:01