
Dansk honning har endnu bedre bakteriedræbende egenskaber end den newzealandske medicinske honning, der i dag bruges i sår- og anti-bakteriel behandling.
Det er konklusionen i et forskningsprojekt, som ledende overlæge Steen Matzen fra plastikkirurgisk afdeling på Sjællands Universitetshospital Roskilde og læge Reem Dina Matzen tog iniativ til for to år siden. Sammen med en række forskere fra Københavns Universitet har de nu resulatetet af en undersøgelse af dansk honnings antibakterielle egenskaber.
For det er ikke blot gammel overtro. Honning er både sårhelende og bakteriedræbende.
Undersøgelsen er for nylig publiceret i en artikel i det videnskabelige tidsskrift »Dermatology Research and Practice«.
Den rå danske honning er indsamlet hos forskellige midtsjællandske biavlere. Biavler Bent Christensen fra Højbodal i Stenlille ved Sorø er glad og stolt over, at hans lindehonning er en af de rå danske honninger, der har klaret sig bedst i forskernes undersøgelse.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her