19. oktober 2020
Danske bier producerer honning med flotte bakteriedræbende egenskaber. Foto. Anders Ole Olsen
Danske bier producerer honning med flotte bakteriedræbende egenskaber. Foto. Anders Ole Olsen
Foto: Fotograf Anders Ole Olsen ©
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forskning: Dansk honning kan dræbe flest bakterier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forskning: Dansk honning kan dræbe flest bakterier
Opdateret 16. august 2018 kl. 09:09
Sjælland - 16. august 2018 kl. 07:00
Af Tine Fasmer

Dansk honning har endnu bedre bakteriedræbende egenskaber end den newzealandske medicinske honning, der i dag bruges i sår- og anti-bakteriel behandling.

Det er konklusionen i et forskningsprojekt, som ledende overlæge Steen Matzen fra plastikkirurgisk afdeling på Sjællands Universitetshospital Roskilde og læge Reem Dina Matzen tog iniativ til for to år siden. Sammen med en række forskere fra Københavns Universitet har de nu resulatetet af en undersøgelse af dansk honnings antibakterielle egenskaber.

For det er ikke blot gammel overtro. Honning er både sårhelende og bakteriedræbende.

Undersøgelsen er for nylig publiceret i en artikel i det videnskabelige tidsskrift »Dermatology Research and Practice«.

Den rå danske honning er indsamlet hos forskellige midtsjællandske biavlere. Biavler Bent Christensen fra Højbodal i Stenlille ved Sorø er glad og stolt over, at hans lindehonning er en af de rå danske honninger, der har klaret sig bedst i forskernes undersøgelse.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?