11. juli 2020
Regonsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, hæfter sig ved ekspertråds kritik af, at der har været for få ressourcer afsat til at få Sundhedsplatformen til at fungere ordentligt for læger og sygeplejersker ude på sygehusene. Foto: Jens Wollesen.
Regonsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, hæfter sig ved ekspertråds kritik af, at der har været for få ressourcer afsat til at få Sundhedsplatformen til at fungere ordentligt for læger og sygeplejersker ude på sygehusene. Foto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand efter ny kritik af Sundhedsplatformen: - Min tålmodighed er tyndslidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand efter ny kritik af Sundhedsplatformen: - Min tålmodighed er tyndslidt
Opdateret 15. august 2019 kl. 15:28
Sjælland - 15. august 2019 kl. 11:40
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal andre boller på suppen, hvis det stærkt udskældte it-system Sundhedsplatformen skal komme til at fungere for læger og sygeplejersker på sygehusene.

arrow Læs også: Eksperter: Reparation af Sundhedsplatform haster

Det står lysende klart efter ekspertråd har offentliggjort deres vurdering af, hvordan det går med at forbedre Sundhedsplatformen hos Koncern-ledelse og it-afdelingen CIMT i Region Hovedstaden, som også har ansvaret for at systemet fungerer for læger og sygeplejersker i Region Sjælland.

For regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen (S), er rapporten klar tale.

Han noterer sig blandt andet, at hele organiseringen af arbejdet med at få systemet til at fungere ordentligt, rette fejl og mangler halter. Og så har der i arbejdet manglet fokus på at få systemet ordentligt i gang og rettet til ude hos sundhedspersonalet, der skal bruge systemet:

- Der er tale om klar og tydelig kritik. På godt dansk har der været tale om for meget mødeaktivitet og for lidt handling. Ressourcerne skal fordeles anderledes, så der kommer mere fokus på ude på frontpersonalet, siger Heino Knudsen til Sn.dk.

Kan fungere
Regionsrådsformanden hæfter sig dog også ved, at ekspertrådet faktisk mener, at Sundhedsplatformen kan komme til at fungere. At systemet faktisk ligefrem kan sende sygehusene i Region Sjælland og Region Hovedstaden op i »den digitale superliga«, som det formuleres.

- Men det er klart, at vi vil tage den her rapport i hånden og tage en dialog med Region Hovedstaden om, hvordan vi kan forbedre tingene. Jeg ønsker kun, at vi kan få sat fart i tingene, så systemet kan komme til at fungere for vores medarbejdere og patienter. Det er det eneste, jeg bekymrer mig om, siger Heino Knudsen, der indrømmer, at er godt træt af Sundhedsplatformen.

- Der er ikke noget, jeg ønsker mere, end at vi får rettet de her ting. Det ved vi, vi kan. Nu har vi også eksperternes ord for det. Men jeg vil da også være ærlig og sige, at min tålmodighed efterhånden også er noget slidt, siger Heino Knudsen.

arrow Sundhedsplatform bytter rundt på medicin
14. august 2019 kl. 15:42 Opdateret: kl. 15:42
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?