26. september 2021
Sygeplejerskerne har strejket siden natten til lørdag, og 10 procent af alle sygeplejersker har siden været udtaget til strejke. Deriblandt på Slagelse og Næstved sygehuse. Foto: Scanpix.
Sygeplejerskerne har strejket siden natten til lørdag, og 10 procent af alle sygeplejersker har siden været udtaget til strejke. Deriblandt på Slagelse og Næstved sygehuse. Foto: Scanpix.
Foto: Astrid Mortensen/Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første strejkeuge: Så mange operationer og behandlinger er udsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første strejkeuge: Så mange operationer og behandlinger er udsat
Sjælland - 24. juni 2021 kl. 07:17
Af Tomas Revsbech

Over 600 borgeres operationer eller ambulante behandlinger på de strejkeramte sygehus-afdelinger på Slagelse og Næstved sygehuse er indtil videre blevet udskudt i den første uge af konflikten.

arrow Læs også: Sygeplejersker var på gaden

Det oplyser Region SJælland til avisen.

Helt præcist er 193 operationer blevet udskudt i perioden siden lørdag, hvor konflikten brød ud, og resten af denne uge. Det samme gælder 419 ambulante behandlinger, som typisk er for- eller efter-undersøgelser i forbindelse med operationer.

Niels Reichstein Larsen, sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehus, oplyser, at en del patienter, der er blevt aflyst, er blevet henvist til operation eller behandling på et privathospital, hvis deres behandling lever op til kriterierne for udrednings- og behandlinsgarantien på 30 dage.

- Vi har ikke en opgørelse over hvor mange af de strejkeramte patienter, der benytter sig af tilbuddet. Patienter henvises ikke til regionens andre sygehuse (Køge, Roskilde, Holbæk og Nykøbing F.,red.), da vi ikke kan varetage strejkeramt arbejde, siger han til avisen.

Han tilføjer, at det dog ikke ikke er sikkert, at patientgarantien dermed kan overholdes:

- I forvejen er flere patienter henvist til privathospital grundet covid-19, og derfor er det ikke sikkert, at patienterne kan komme til på privathospitalerne inden for behandlingsgarantien, siger han.

Han understreger, at det er vigtigt, at patienterne skal tage fat i de relevante sygehusafdelinger, hvis man som patient oplever en forværring af ens tilstand.

- Hvis man som patient oplever en forværring, skal man tage fat i den relevante afdeling på sygehuset, da det kan være akut, og vi behandler stadig akutte patienter med nødberedskabet, siger Niels Reichstein Larsen.

I alt 12 afdelinger på Slagelse Sygehus og tr afdelinger på Næstved Sygehus er berørt af strejken, der primært rammer planlagte ortopæd-operationer, eksempelvis hofte- og knæ-operationer. Også operationer inden for mave- og tarmkirurgien såvel som anæstesi-afsnit der tager sig af bedøvelser, er ramt.

På landsplan er alt i alt 16.500 operationer og behandlinger udskudt i de fem regioner. Nogle regionernes tilbagemeldinger gælder dog kun aflysniger i denne uge, emns Region Hovedstadens aflysninger dækker strejkens førte 14 dage.

En lang række områder er helt undtaget strejken.

Det gælder eksmepelvis børneområdet, psykiatrien, kræftområdet, akut-syge og coronapatienter.

arrow Strejke aflyser 230 operationer og aftaler - foreløbig
18. juni 2021 kl. 16:17 Opdateret: kl. 16:31
arrow Påmindelse fra sygeplejersker i lønkamp
27. maj 2021 kl. 07:03 Opdateret: kl. 07:03
Stemmer du til kommunalvalget i år?